onsdag 16 april 2008

Nu börjar nu



De senaste dagarna har tankarna pendlat mellan Engla och mina barn. Jag är en sådan typ som inte kan släppa taget om saker och ting. En sådan som inte kan distansera sig från omvärlden. Det är därför jag inte tittar på nyheter och inte läser dagstidningar. Allt elände i världen skulle äta upp mig på sekunden. Men jag har noggrannt följt nyheter om Engla. Jag, en total främling för Engla och hennes familj, har vänt mina tankar mot Stjärnsund tusen gånger om dagen.

Och när jag vände tankarna för den tusenförsta gången så fick jag en AHA-upplevelse. En sanning har uppenbarat sig för mig. Nämligen vikten av att leva i nuet. Det är inget nytt, det har vi alla hört många gånger. Jag är här och nu, det är det enda jag kan ta för givet. Vad som ska hända imorgon är okänt. Imorgon kanske inte finns imorgon. Just nu är kanske den sista chansen att berätta för nära och kära att de är mitt allt. Det är kanske sista chansen att äta glass och låta vinden dra i håret. Hittills har jag inte levt i nuet. Min framtid är sönderplanerad och dränkt i oron. Om någon av mina kära skulle ryckas bort från mig så skulle jag ångra att jag inte la krutet på den tiden vi hade tillsammans.

När jag tänkte dessa tankar var jag ute på stan. Jag gick in i en affär, köpte en glass, blundade och kände hur hela mig svävade i solljuset.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Ja, jag menar om att leva i nuet och njuta av vad stunden ger. Som du med din glass :-)
Fin text. Fint beskrivet hur Engla berört dig, ja oss alla.
Så sant som redan romarna sa, Carpe Diem!
Värme och ljus, varje dag kliver solen upp lite tidigare och på kvällarna märks det, i alla fall här i Stockholm att dagen vinner, längre blir den.

Nina sa...

Ja du det är så viktigt att leva nu och tala om för sina nära och kära att man älskar dem !!! Och visa det genom sina handlingar !!!

Och apropå Engla så måste det vara jobbigt även för Pernillas familj att äntligen är mördaren fast...

Anonym sa...

Så sant som det är sagt!
Någon har oxå skaldat
"Gräm Dig inte över gårdagen:
intressera Dig för framtiden,
ty det är där Du ska tillbringa resten av Ditt liv..."
kram
=0)

Selmas småprat sa...

Att jobba med gamla ger också bra perspektiv på livet...gillade det här inlägget mycket! Ha en trevlig helg...

Anonym sa...

Så fantastiskt vackert skrivet!!!!
Anna, du och ORD! Du har ett så fantastiskt språk!!! Sista meningen är så perfekt! Jag vill läsa mer och mer och mer av dig!!!

Maria sa...

Hej ANNA!
Viktigt, viktigt! Och lätt att glömma bort...
Eftersom min syster dött så har jag verkligen fått mig en tankeställare, jag kan inte tänka att jag ska göra det och det sedan. Det är NU jag lever. Blandannat därför arbetar jag hemma för att finnas mycket för mina barn när de är små och arbetar med det som är mitt stora intresse; konsten och hantverket. Ändå glömmer man ibland och stressar upp sig över bagateller och låter bagatellerna ta över så att man glömmer att leva här och nu. Man kan inte påminnas för mycket.
Hoppas att du får en bra helg!

Lady Stalker sa...

Precis, Carpe Diem! Det är mitt motto! Jag började tänka så efter en jobbig krisupplevelse för snart tio år sedan ... Men man behöver påminnas ibland.

Vilken härlig upplevelse med glassen och solljuset! Ja, nuet är det enda vi har.

Kramar till dig!