Tjoho! Ni som gissade på vaniljsås hade rätt. Under vaniljsåsen gömde sig en bit äppelkaka. Nu förstår ni varför jag tappade hakan. Dränka den goda äppelkakan i såsen... Skandal! För äppelkakan var verkligen god. Jag bakade den efter ett recept ur A piece of cake av L. Lindholm. Hela receptet törs jag inte lägga ut för jag tror att det strider mot upphovsrättslagen. Men om ni bara får tag i boken så testa receptet. En mjuk sockerkaka med mandelmassa och kanelstekta äpplen... Enligt min enkla livsfilosofi bör man baka åtminstone en äppelkaka varje höst :)
Förresten, när jag bakar då använder jag numera bara ekologisk bourbonvanilj istället för vanligt vaniljsocker. Smaken blir tusen himlar bättre, regnskogen gladare och mitt samvete lite renare.
3 kommentarer:
Haha, då hade jag rätt. Jag är lite av den åsikten att äppelkaka äter man för vaniljsåsens skull!
Ja det här jag inte många rätt. :-D
Å så håller jag med Fru Hansson! Visst är äppelkaka gott, men inte utan såsen. :-P
Vill helst inte ha såsen.. godast utan
Skicka en kommentar