torsdag 19 juni 2008

Ett sommarminne



Förra sommaren fick jag en alldeles underbar inneboende. Han hittade sitt hem i presenningen som låg ihoprullad under hammocken. En dag skulle jag ta fram presenningen och då fick jag syn på någon som sov i den.



Det var en igelkott! På dagarna sov han under hammocken och han brydde sig inte om allt liv som pågick runt omkring honom.



På kvällarna brukade jag ställa fram lite kattmat. Det tyckte igelkotten om. I många dagar bodde han hos oss och jag började till och med fundera på att erbjuda honom boende i en papplåda med lite halm i. Men så blev det inte. Det tråkiga var att igelkotten bajsade och kissade inne och utanför presenningen. Det luktade illa över hela altanen och doften började tränga sig in i lägenheten. Då fick jag ta bort presenningen. Under några kvällar kom igelkotten tillbaka men när presenningen var borta då ville han inte stanna. Jag hoppas att han hittade ett annat tryggt boende.

Dinonyheter: Dino är väldigt glad för alla kommentarer. Han är så rörd att så många vill ta emot honom. På söndag ska utlottningen avgöra vem han hamnar hos. Det är så spännande!

7 kommentarer:

Ninni sa...

Vad de är söta igelkottar!! Vi har haft en på vår tomt hemma i Sverige också som grannarna och ungarna sett, men aldrig jag tyvärr.
Jag måste hålla med om att Dino är jättesöt han också:-)
Hoppas du får en skön Midsommarhelg! Kram Ninni

Sömsmånen sa...

Jag älskar igelkottar! De är så rörande med sina taggar, tycker jag. Bilderna är ju fantastiska.

Anna sa...

Hej Anna! Du påminner mig om Snövit med alla dina djurvänner. Mycket kul att läsa om när folk tar hand om sina "husdjur". Ha en bra söndag!

lisa

Anonym sa...

Nu har jag ju redan lagt en kommentar och hoppas på att få hem Dino hit, men annars hade du ju haft en bra kompis åt honom själv. Jag har hört att sådana som Dino och igelkottar kommer väldigt bra överrens :)

Anonym sa...

Å, så bedårande söt! Vilken lycka att få ha en sån under presenningen.

Anonym sa...

Åh vilka supersöta bilder på igelkotten - tror jag det att han trivdes hos er!

Anonym sa...

Igelkottar är goa djur. Hyrde hus i Visby och på kvällarna kom ett par igelkottar fram när vi tog kvällsfika i trädgården. Det var mysigt att ha dem farande mellan stols- och bordsben och människoben. Tycker de ser så snälla ut i ansiktet ;-)