tisdag 5 mars 2013

Kassören och grobianen




- Din jävla gris, sa han till kassören. Det är vad du är, en jävla gris.

Stackars killen i kassan, han tappade hakan totalt. Det skulle jag också göra om någon främmande människa slängde dessa ord i ansiktet på mig. Det var något i den otrevliga kunden, något som talade om att där kom en översittare, ett rötägg som man ska hålla sig på avstånd från. Tyvärr, en kassör kan inte hålla sig på avstånd från sina kunder, inte ens sådana. Det är väl tur att jag inte jobbar i någon kassa för om jag mötte en sådan kund då skulle jag definitivt kasta kassaapparaten efter honom. Eller åtminstone en träsko.

Jag kan inte föreställa mig att jag kallar andra människor för sådant. För det första så tycker jag om grisar och för det andra så kastar jag inte skit i ansikte på människor. Inte ens i mina vildaste, hatiska tankar. Människor som gör det är primitiva grobianer som måste sänka andra för att höja upp sig själva en aning. Vad de inte förstår är de faller bara lägre och lägre för varje otrevlighet de vräker ur sig.  

***

Jag pratade senare med kassören och han berättade att sådant händer så gott som varje dag.

5 kommentarer:

EvaP sa...

Men...jag har då aldrig hört något liknande.

Fy tusan vad otäckt. Hur kan man bara säga något sådant?

Maria sa...

Jag skulle bli alldeles paff om jag fick höra något sådant. Men hoppas att jag också skulle vara så snabbtänkt att jag fick tillbaka talförmågan för att säga till att det inte är okej att säga så.

Anonym sa...

Jag vill bara taca varmt får det fina "Krya på dig-kortet jag fick i brelåsdan idag! Sånt värner oerhört en sån gär gäng-

Du för ursäkta stavningen men det bir inte bättre ån så när nu.


Karmar fårn Martin

Mona sa...

Det är skrämmande vad en del människor kan häva ur sig åt oskyldigt folk som bara gör sitt jobb. Jag tänker närmast på alla spärrvakter och busschaufförer som får passagerarnas spott och spe när något i SL-trafiken inte fungerar. Som om det är deras fel att tåget/bussen är sen.

Anna Stilla sa...

Till Martin: det viktigaste är att man förstår vad du menar, några omkastade bokstäver får vi leva med. Men jag håller tummarna för ditt snabba tillfrisknande! Kram på Dig!

Och kram på Er alla som fortfarande hittar hit :)