fredag 14 september 2012

Oups, I did it again...


Tagit hem en ny för mig svamp, stekt den och ätit upp. Jag förbjöd Magnus att äta av den svampen. Jag tror att han blev väldigt glad för det. För ifall jag ska börja plågas av obeskrivliga magsmärtor alternativt visa tecken på hög berusning då behöver jag skjuts till sjukhuset samt någon som håller mig i handen när jag magpumpas. Jag hoppas dock på att jag ska slippa några obehag i överhuvudtaget.

Nu är det inte så att jag plockar helt vilt alla svampar som jag snubblar över och genom förtäring testar deras duglighet. O nej. Jag har som mål att varje höst lära mig åtminstone en ny matsvamp. I år har jag varit ruskigt sugen på att bekanta mig med just tegelkremlor. Jag har studerat svampen väldigt noga, både i skogen och i många olika svampböcker. Idag har den hamnat i min svampkorg. Jag är 99% säker på att det är rätt svamp men helt säker blir jag först imorgon. Och vem har sagt att svampplockning är tråkig? Det är ju hur spännande som helst.

Obs! Jag avråder alla från att plocka svamp som man är det minsta osäker på. Plocka hellre fem ynka trattkantareller än en hel korg full med prima spindelskivlingar. De dör man av. 

Inga kommentarer: