torsdag 12 januari 2012

Glädje on


Det här känns pinsamt, väldigt pinsamt. För igår höll jag på att drunkna i melankolins mörka hav och idag är jag glad. Bara så där... Dagen började precis som den brukar göra. Väckarklockan tjöt i minst en minut innan det skoningslösa ljudet lyckades tränga sig genom mina öronproppar. Jag gick upp, vinglade, frös, åt lite yoghurt. Jag åkte buss och stämplade in på jobbet. Min favoritvakt jobbade inte idag så min uppåt-känsla beror nog inte på honom. Annars brukar han säga något skojigt när jag kliver in genom porten.

Och plötsligt hände det. Molnen på min inre himmel skingrades och solen lyste upp hela min tillvaro. Jag blev så enormt glad att jag skuttade runt när jag egentligen borde stå still.

- Fryser du? - undrade min kollega
- Nej, jag är bara glad - förklarade jag medan jag viftade med armarna.

Det har varit en trevlig dag på jobbet. Vi hade roligt, arbetet flöt på, magen var snäll och jag frös inte. Inte ens det envisa regnet lyckades förstöra känslan. Jag är övertygad om att det måste finnas en knapp inom oss. Glädje off, glädje on. Jag vet bara inte hur man trycker på den knappen och jag vill gärna veta det. För då kan jag själv trycka glädje on när livet envist trycker på glädje off.

2 kommentarer:

Maria sa...

Oj, nu har jag inte hunnit titta in på ett tag. Fick läsa ikapp. Jag brukar försöka trycka på den där on-knappen när det känns tungt. Åtminstone lite grann styra upp mig ur det mentala diket med någon tanke på allt som är bra.

Anonym sa...

kanske behövs skillnaden för att vi ska kunna känna den - annars tror jag på buddhismen, var nöjd med saker som de är, krångla inte med verkligheten...
agneta