tisdag 18 oktober 2011

Migrän?


Tröttheten var förlamande. Redan innan jag började jobba kände mig helt slut. Sedan kom det irriterande flimret. Jag såg ljusa fläckar överallt. Även på mina listor. Jag kunde inte urskilja siffror och tänkte att det var nog belysningen. Jag skuggade pappret, körde näsan i listorna men inget hjälpte. Det där skulle inte gå så bra. Att kunna se siffror är liksom prio ett på jobbet. Sedan kom den enorma, främmande huvudvärken, illamåendet och stelheten i nacken.  

- Du har ju migrän - konstaterade Magnus.  

Jag? Migrän? Jag har aldrig haft migrän. Min mamma och min son lider av det men inte jag. Kan man få migrän, så där för första gången, när man gör sig redo för att fylla 40 år?   

7 kommentarer:

Ellis sa...

Hej Anna. Jag har aldrig heller haft migrän - tror jag... Men jag tänkte på din stelhet i nacken och be dej hålla lite koll. Det är väl inte hjärnhinneinflammation?
http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Hjarnhinneinflammation-och-hjarninflammation/

Anna Stilla sa...

Tack Ellis! Jag har faktiskt velat skriva att jag inte har feber (som är ett av symptomen) för jag känner mig inte febrig. Men så tog jag tempen och ajdå, jag har 39,4. Om det inte går över till imorgon så ska jag kontakta vårdcentralen.

Till Er alla som lider av migrän

Brukar man ha feber vid migrän? Jag hoppas det i så fall för jag har verkligen ingen tid att bli sjuk just nu.

Jeanette Nord sa...

Var rädd om dig vännen! Kan vara influensasymtom också! Kolla med vårdcentralen imorgon om du inte mår bättre!

Kramar i mängd

cruella sa...

Nej, inte feber vid migrän - tror jag. Om det inte går över måste du ringa sjukvårdsupplysningen, lova det.

Anna sa...

Det låter inte som migrän. Migrän brukar sitta som en pulserande smärta på ena sidan av huvudet. Kolla upp det. Kram!

Anonym sa...

jag insåg i ungefär 30årsålderna att jag har nåt som heter tyst migrän (ingen värk, bara synrubbningar) och den kommer när jag är stressad. ett tecken på att jag behöver lugna ner mig. det är länge sen jag hade ett anfall...
agneta

Anonym sa...

Känner igen lite av detta. Själv fann mig sitta på fel avdelning på förskolan, väntandes på min dotter som aldrig kom. När vi sedan gick därifrån förstod jag inte under någon sekund hur jag kom dit. Kroppen säger ifrån när det är för mycket.

Kram!