fredag 16 september 2011

Stöldgodskakan


I mina blogginställningar står det att innehållet i bloggen är barntillåtet. Efter det jag har gjort idag bör jag dock ändra den inställningen. För vet ni vad jag har gjort? Ni kommer inte att tro det men jag har pallat äpplen. En av mina bonusdöttrar samt hennes man har köpt ett hus på landet. De har inte flyttat in än men huset står tomt. Så jag och Mange åkte dit för att kolla utsikten. Liksom, ja, ni vet. Nyfikna föräldrar. Vi knackade fint på dörren men ingen öppnade. Det förväntade vi oss inte heller men praxis kräver sådant. Vi gick runt huset och jag hittade två äppelträd. Ni vet hur det brukar se ut runt äppelträden på hösten. Falläpplen ligger ju överallt. Så jag plockade några och tog dem hem. Jag tror inte att Linda kommer att sakna dessa äpplen men ändå... Jag har bakat en stöldgodskaka med Lindas äpplen i. Äppelbitarna vänder man först i socker och kanel. Sedan steker man de sockriga äpplen i smör innan man vänder dem ner i kaksmeten. Jag åt några av de stekta äppelbitarna och de var jättegoda som de var. Lite vaniljglass till det och man svävar i den kulinariska himlen.



Och vet ni vad? Historien slutar inte här. Inte alls. Jag har nämligen hittat en fin karljohan på Lindas tomt. Den tog jag med hem, kriminell som jag är.

1 kommentar:

Raija sa...

Den ser ljuvligt god ut äppelkakan. Sen var de som ägde äpplena nog bara glada att du plockade med dig lite, för de krattar nog upp allt ändå sen och slänger.