tisdag 27 september 2011

Bromba


Det var på högstadiet. Några lustigkurrar hittade på ett öknamn till mig. Bromba. Bromba är en tecknad kändis i Polen, skapad av den polska regissören och författaren Maciej Wojtyszko. Själva namnet Bromba betyder egentligen ingenting. Lustigkurrarna såg väl en likhet mellan Brombas och mitt ansikte, med den enorma näsan snyggt placerad i mitten. I början var jag ledsen när folk kallade mig Bromba men med tiden växte jag ihop med namnet. Till och med mina närmaste kompisar kallade mig Bromba. Idag, när jag tittar på Bromba-bilder, då ser jag klart och tydligt att jag är just Bromba. Vilken profetia!

***

För övrigt är jag väldigt trött och seg idag. Jag har inte tänkt mer än att jag är hungrig. Eller att jag måste på toa. Eller att jisses, vilken motvind, vad skulle den vara bra för? Kameran har också fått vila sig... Snart är det fredag, jag slutar tidigt och då ska jag hitta på något trevligt. Hoppas jag.  

2 kommentarer:

Jeanette Nord sa...

Hej bästaste Bromba! Ett rätt så gulligt namn tycker jag. När jag tittar på bilden ser Bromba väldigt tankfull ut, en liten tänkare helt enkelt. Och det är ju du också! Du är en av mina favorit "tänkare" faktiskt! Kram på dig!

Aniees sa...

Wspomnienia, wspomnienia.... Aniu normalnie jakbym cofnęła się o te 20 lat...to Ty mnie "zaraziaś" "Brombą...ech.....dziękuję :))