onsdag 27 april 2011

Jobbet


För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att jag önskade mig ett enkelt jobb. Ett sådant jobb som Stig Helmer hade. Jag kan inte påstå att jobbet på HM är enkelt. Det är faktiskt rätt så krävande, både fysiskt och mentalt. Men jag trivs där utomordentligt bra. Jag har mina arbetsuppgifter som jag ansvarar för, jag vet precis vad som behövs göras och när det ska utföras. På mitt förra jobb ansvarade jag för andra människor och det var ett tungt ansvar som jag inte alltid ville ha. Numera kan jag gå hela dagen utan att behöva prata med en enda människa, om jag nu känner för det. Om jag känner för att vara social då har jag typ 100 människor runt omkring mig. Eftersom jag slipper prata så kan jag ägna mig åt att tjuvlyssna när andra pratar. Igår hörde jag en man säga till en annan att det är det bästa jobbet han har haft.

Länge tänkte jag att om jag får ett jobb då kommer jag att starta mitt företag, något jag kämpade hårt för förra året. Men så kommer det inte att bli. För, ärligt talat, det är så superskönt att komma hem och ägna sig åt roligheter. Än så länge ägnar jag mig enbart åt att vila upp mig för jag är totalt utslagen efter en arbetsdag. Jag skulle nog inte klara av att arbeta på två olika fronter. Så det kanske var meningen att jag inte startade firman då.  

Någonstans djupt inom mig känner jag att vindarna har vänt och att jag är på rätt spår. Barnen är numera självgående, Magnus sköter markservice när jag jobbar och livet känns så rätt just nu.

 Och när livet känns rätt då väcks gamla drömmar till liv :)
Mitt fotoprojekt är en av dem. 

5 kommentarer:

Raija sa...

Skönt med ett jobb där man kan välja om man vill prata eller inte...:-)...för ibland blir det mycket med andras prat.

Kul att du känner att du hittat rätt i tillvaron just nu och trivs. Det var kanske inte rätt tid i ditt liv att starta företag, men det är inget som säger att du i framtiden gör det ändå.

Lycka till i nya jobbet.

Och det är helt okej att du inte hinner läsa eller kommentera i min blogg, för jag har verkligen full förståelse att du har fullt upp nu.

✿Ewa sa...

Kul med jobbet Anna! Det är skönt att kunna välja om man vill prata eller ej.

Så fin sidan är! :)

Kram!

kama sa...

Wreszcie Ania powiew optymizmu!! Gratuluje i mam nadzieje,ze bedzie tylko lepiej :)
Trzymam jak zawsze kciuki :)

Anonym sa...

Underbart att läsa! Man behöver en social tillvaro också!!!!

Martin

Libe sa...

Vad skönt att du trivs på jobbet och att du kan göra som du själv vill och känner ang. andra människor. En del dagar vill man faktiskt inte prata med en endaste människa ! .. och andra dagar pratar man ihjäl människor ;) och snart kan du se fram emot semester :D