onsdag 30 mars 2011

På låtsas


Igår funderade jag på om jag skulle sminka mig. 
Igår läste jag en artikel om att bygga sitt nätverk genom sociala media.
Jag blev stressad av all den kunskap om Twitter, Facebook och LinkedIn.
Igår hann jag inte laga middag. Jag gick till ICA och köpte en påse pyttipanna. 
Igår missade jag Big Brother.

Det känns som ett liv på låtsas, mitt liv.
Oviktiga saker blir upphöjda till sådant som är meningsfullt.
Medan det som är meningsfullt blir bortglömt, utskrattat, förlöjligat.

Idag har jag hittat den här filmen på Youtube.
Och jag känner mig så lugn när jag tittar på den.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka söta gamla damer...man känner att man vill krama om dem alla tre!

Jag förstår precis hur du känner det , Anna.........jag tror att fler och fler människor börjar tröttna på allt det här flamset och tramset, det ytliga och banala, det giriga och hämndlystna, allt man hör och ser på TV och radio handlar om krig, våldtäkter, misshandel, mord och överfall ! Nyhetsuppläsarna/hallåorna rabblar upp allt elände och avslutar därefter sändningen med ett stort léende och önskar oss lyssnare/tittare en trevlig kväll !! Hur f-n kan man ha en trevlig kväll efter att ha hört och sett allt elände.....jag börjar minsann bli mer och mer övertygad om att det var bättre förr.


Christin

Anonym sa...

Ska kanske tillägga att jag inte är en flitig Tv tittare men de få gånger jag lyssnar eller tittar på nyheterna så blir jag lika illa till mods varje gång......löpsedlarna till kvällstidningarna är lika vedervärdiga :(

Christin igen ...:)

Anna Stilla sa...

Du är så klok Christin...

Och man behöver inte alls vara en flitig tv-tittare för att bli översvämmad med allt elände runt omkring oss. Det är så mycket information som träffar oss ändå, utan att vi ens ber om det.

Jag och Magnus pratade mycket om den här filmen. Jag vet inte om jag vill byta mitt liv med de damerna. Jag är trots allt van vid tvättmaskinen, ICA bakom hörnet och varmt vatten. Men på något sätt avundar jag dem oerhört mycket. De har haft ett tufft liv, det kan man se i deras ansikte men jag får en känsla att de är lyckligare än många av oss är. I alla fall jag. De har sin plats på jorden medan jag jagar min, ständigt lockad av sådant som välfärden har att erbjuda.
Jag sa till Magnus att jag känner mig väldigt splittrad. Å en sida vill jag leva det enkla, hårda livet och å andra sida vill jag inte ge upp min bekvämlighet. Då gjorde han en jämförelse som är värd att citera:

Vi är som fåglar födda i en bur. Djupt inne i våra hjärtan längtar vi till friheten, till något mer än våran bur, hur vacker den än är. Men vi vet ingenting annat än just buren. Skulle vi släppas ut i den friheten vi önskar oss så mycket, då skulle vi dö.

Anonym sa...

Vill du ha en spinnrock?
christina

Anna Stilla sa...

Ja!!!!!!!