torsdag 15 april 2010

Ihopkrupen, men inte längre



Länge har jag varit ihopkrupen. Både mentalt och fysiskt. Ni kanske känner igen känslan. Man liksom går in i sig själv och varken släpper in omvärlden eller går ut ur sig själv. För ett par månader sedan började jag försiktigt sticka ut näsan och idag vill jag flyga. Jag är hungrig på upplevelser och jag ser till att jag får dem. Jag är på väg till att byta livsstil.

Jag vill bli stark, smidig, harmonisk. Fri från mina spöken. Jag vill börja träna och gå ner i vikt. För fyra år sedan vägde jag 54 kr, idag väger jag 22 kg mer. Men det är inga glädjekilon jag har lagt på mig. Det är tröstätande, rädsla, osäkerhet och lathet. Men nu är det slut med det. Idag har jag varit väldigt aktiv. Först gick jag ut på en rask promenad och svettades som en galning och sedan var jag två timmar på acroyogan. Där svettades jag ännu mer. Just nu känner jag mig lite bruten och har blåmärken på mina höfter. Men jag vill ha mer! Jag vill sträcka mina armar och verkligen flyga. Känna balansen både i kroppen och själen. Jag vill tämja och tänja kroppen.

För er som facebookar: en yogakompis har lagt ut några bilder från dagens pass. Några av dem hittar ni under min profil. Kika in om ni är nyfikna. Jag liknar förstås potatissäcken men det är bara en tidsfråga innan jag blir som en fiskpinne :)

Förresten, imorgon kommer det ett bajsigt inlägg så alla som är känsliga ska blunda när dem besöker min blogg. Då så, nu har jag varnat Er.

3 kommentarer:

Annelie sa...

54 kronor lät inte mycket i vikt inte ;-)

Estella sa...

Vad härligt att komma ut på andra sidan och må bättre! Grattis, eller vad man ska säga!

Anonym sa...

Att jobba fysiskt med kroppen är en befriande känsla! För min del var det nog när jag hackade ihjäl snöhögen på tomten för ett antal veckor sedan...