tisdag 17 november 2009

Väckarklockan och jag



Jag vaknade mitt i natten med en obehaglig känsla att något var fel med vår väckarklocka. Halvvaken staplade jag mig fram till klockan och började pilla med knappar. Jag minns att jag ville ställa om väckningen och jag minns att till slut ändrade jag på alla möjliga siffror på displayen. Jag började pilla ännu mer för att återställa allt tidigare pillande. Till slut gav jag upp och la mig tillbaka. Sedan somnade jag sött.

Kaos på morgonen var ett oundvikligt faktum. Ingen väckarklocka ringde, Magnus gick upp en timme senare än han borde. Till råga på allt visade klockan en helt absurd tid. Som tur var så vaknade sonen som han skulle. Helt av sig själv! Hur han lyckades förblir en gåta. Han väckte sin syster och dukade fram frukosten. Först mitt på dagen började jag minnas att jag pillade. Tills dess hade jag blankt förnekat all möjlig beblandning med väckarklockan. Jobbigt läge.

***
Det livslånga projektet att virka ett lapptäcke fortsätter. Nu är det bara 20 rutor som fattas.

4 kommentarer:

Persilja sa...

Jag också! Försov mig i morse!!! Det händer aldrig, men i morse hände det. Märkligt att vi gjorde det samtidigt!!! :) Fast vi hann mirakulöst iallafall. Fast vi hade en timme mindre att fixa oss på....
Nu har jag skrivit om dig...:) Hoppas det är okej!

Nitida sa...

Oj, det är inte roliga mornar när det blir så här och allt blir kaos. Hoppas du mått bra ändå idag.

Läckert med ditt virkade lapptäcke och full förståelse att det är ett evighetsjobb. Du verkar ha rikligt med tålamod, vilket inte jag har längre.

Laila sa...

Jobbar kan vara riktigt jobbiga på olika sätt i bland... :-\

Erik sa...

Hi, hi! Jaså, du är lite av en väckarklocksmarodör du! ;-) Var det något du gör halvt sovande? Vilket virkande, imponerande. Virkade lite själv en period (var väl tio, tolv år gammal) men det gick över. Stickor har jag aldrig riktigt fått ordning på, men virknål gick bättre. Undrar om jag skulle kunna nu? Svårt att bedöma storleken på dina virkrutor, men de ser inte så stora ut. Tjugo till, hur fort blir du klar, en vecka, två veckor?