tisdag 9 juni 2009

Smygehuk



Jag har varit där!

I Smygehuk, på Sveriges sydligaste udde. Det var en kall och blåsig söndag som vi körde in i hamnen. Jag fick ta på mig absolut alla kläder jag hade med mig. Tre par byxor! Till och med vantar! Vilken tur att jag tog dem med mig. Vantar och näsdukar kan man nämligen inte leva utan. På själva uddspetsen gick det knappt att stå. Vågorna slog över räcket och tro mig, det vore inte alls trevligt att få på sig de kalla vattenmassorna. Brrr...

Och nu är Magnus på väg mot Treriksröset. Jag försöker förtränga faktum att det är en sådan lång sträcka han cyklar. Annars skulle jag oroa ihjäl mig. Jag övertygar mig själv att han cyklar sin ordinarie tur och snart kommer han hem.







7 kommentarer:

Anonym sa...

Burr, så kallt! Är det riktig text på stenen eller har du gjort det i datorn? Fint vilket fall...Det går nog bra för Magnus ska du se, snart är han hemma! Kram!

Anna sa...

Det är ett riktigt äventyr han har gett sig in på, måste vara fantastiskt spännande för honom. Skönt att resa t.o.r. gick bra! Fina bilder på havets krafter. Smakade pizzan bra? Kram

Anna Stilla sa...

Soffy, texten är fixad i datorn. Jag önskar jag visste hur man kunde rista i sten.

Tack Anna, pizzan smakade gott. Sonen körde iväg till pizzerian och köpte min favorit black and white. Skönt att få slippa laga mat när man är trött.
Magnus har tänkt i många år på den cyklingen. I år förverkligar han den drömmen. Egentligen tycker jag att det är läskigt och hemskt. Jag vet också att om jag hade sagt att han inte fick åka så skulle han stanna hemma och vara olycklig. Så jag har hejat på honom och gjort allt för att underlätta cyklingen för Magnus. Men gudarna ska veta vad jag egentligen tycker om det hela :)

Anonym sa...

Hej och hå vad vädrets makter kan!!! Härliga bilder!!!
Jag önskar honom all lycka till!!!

//Cissi

Erik sa...

Ser verkligen kallt ut. Kul bild där Magnus står med packad cykel och pekar. 157 mil, ja det är en bit att trampa! Hoppas värmen och solen återkommer snart. Men han kanske har den med sig? Snyggt gjort med "hjärtstenen". ;-)

Mona sa...

När jag var i SMygehuk var det betydligt varmare. Vad duktig du är som kör bilen så långt! Ok Magnus är duktig han med för att han cyklar så långt. Jag önskar också att vädret ska bli varmare och mindre blött för både Magnus och min egen del. Det är dags att det blir sommar nu (annars får jag ju inte sälja några solkrämer :-) )
Kram / Mona

Anonym sa...

Hej Anna!
Har varit i Smyge på sommaren och då kan det också vara kallt och blåsigt, så jag förstår om det var kallt där nu.