söndag 21 juni 2009

Jeans makeover







Det är så svårt att hitta ett par jeans som sitter snyggt på mig. För ett par månader sedan lyckades jag med det men... Ja, det är alltid ett litet men. Byxorna var alldeles för långa. Egentligen skulle jag kunna lägga upp dem men upplagda jeans ser lite sisådär tycker jag. Så jag gick runt med byxbenen släppandes efter mig. De började fransa sig något enormt. Och vid regnväder blev de genast blöta ändå upp till knäna.

I en ren desperation klippte jag en bit av byxbenen. Ska dem fransa sig så kan de lika gärna fransa sig vid en normal längd. Men jag ångrade mig nästan på en gång och började klura vad jag skulle kunna göra med mitt otroliga misstag. Då satte skaparglädjen igång. Jag började med att sy en fin kant på byxorna. Men jag kände mig inte tillfredställd. Inte än. Jag sydde på en applikation. Först då kände jag mig fullständigt nöjd med mitt verk.

Men vet ni vad, min första tanke var att sprätta bort fickorna och sy två fåglar på rumpan. Istället för fickorna. Fåglarna skulle "pussa" varandra med sina näbbar. Men jag fegade. Det var moraltanten som bor bakom mitt öra (istället för en räv) som började moralisera. Att jag är för gammal för sådant, att rumpan är för bred osv. Hon försökte även övertyga mig att fågel på byxbenet är lika illa men där lyckades jag överrösta moraltanten.

6 kommentarer:

Laila sa...

Nu får du den där "moraltanten" att vara tyst! Hon vågar inte peta på fågeln som är på benet! *hytter med pekfingret*
Det var ju så himla gulligt :-)

Fia sa...

Oh så underbart! Det blev jättesnyggt; färgerna är underbara tillsammans men det hade ju varit lite kul att få höra om reaktionerna omkring dig med pussande fåglar på rumpan!

Må gott!

Kram fia

Johanna sa...

Om jeansen sitter bra i rumpan röstar jag för att du tar bort fickorna och sätter dit fåglarna :)

Anonym sa...

Helt ljuvliga byxor, sådana vill jag också ha...
Håller med Johanna också. Sitter byxerna bra i rumpan så tycker jag också fåglar där, helt klart!!

Anonym sa...

Verkligen snyggt, men två pussandes fågler hade varit roligt också! / ela

Västmanländskan sa...

Så sött!