torsdag 21 maj 2009

Jihaa!



Barnen har åkt till sin pappa. De ska tillbringa långhelgen hos honom och det betyder att jag är barnfri. Jag vill jättegärna ropa jihaa men ack! Då kommer nog många tycka att jag är världens sämsta mor som jihaar när hennes barn reser bort.

Jag skilde mig för ganska länge sedan. Yngsta flickan använde fortfarande blöjor då. Idag är hon 14 år och nej, hon använder inga blöjor längre. Jag har alltid haft mina barn hos mig. Det känns naturligt och jag skulle inte klara av vardagen utan dem så bra. De första barnfria helgerna visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Under arbetsveckorna planerade jag stort inför mina helger. Jag skulle på SPA, jag skulle festa, jag skulle göra precis allt detta som en vanlig mamma inte hinner med. Men när dessa efterlängtade helger hade kommit då ömsom grät jag, ömsom sov.

Idag behärskar jag konsten att släppa taget om barnen när de är hos sin pappa. Jag är befriad från det tunga ansvaret och just den här befrielsen känns enormt skönt. Jag kan lägga mammarollen åt sidan under några dagar. Så trots att det låter förskräckligt så säger jag: jihaa!!! Och för att undvika missförstånd så lägger jag till att när jag väl tar mammarollen på mig igen då är jag en ompysslande, bullbakande hönsmamma. Bara så att ni vet.

5 kommentarer:

Estella sa...

Jag tycker att det låter alldeles jättenaturligt att tycka att det är skönt att vara utan barnen ibland och bara rå om sig själv! Jag tror och hoppas att min mamma njuter av att slippa ta hand om mig (26) och min syster (23) äntligen! Ja, det har hon ju sluppit ett bra tag nu. Men vilken befrielse ändå!

Laila sa...

Jag tycker du gör alldeles rätt som säger jihaa!
Man behöver vara ensam för att kunna bli en ännu bättre mamma.
Så passa på att njut nu, Anna. :-)

anna sa...

En mycket sund inställning, man måste ju unna sig som Tabitsa säger för at hämta kraft te mammaveckera!, det är ju lite överdrivet, men du har ju allt ansvar ensam de andra veckorna såklart att du behöver tid för åtehämtning också! ha en bra kväll!

Ancan sa...

Jag tycker du SKA "jihaa" - det är ju dom dagarna som gör att du orkar vara supermorsan de andra dagarna!!1
Jag minns hur det var när barnen var små och jag var ensam med dom. eftersom deras far ej var i livet längre så hade jag dom i princip alltid runt mig. Någon gång sov de hos ngn kompis och jag NJÖÖÖÖT.

Och nu - sedan de vuxit upp så tror jag inte det är många som faktiskt älskar sin frihet o ensamhet mer än jag ;-)

Och det trots att jag äslakr mina barn oändligt, och är världens hönsmamma...

Men egen tid - det behöver alla!!!

Anonym sa...

Det är väl inge fel att ropa så när man blir ensam och utan barn. Då är det ett ypperligt tillfälle att bara rå om sig själv. Sköt om dig!

//Cissi