söndag 15 februari 2009

I sovrummet



Igår, lagom till Alla Hjärtans Dag, blev mitt överkast klart. Det är något speciellt med att skapa till "oss". Det känns så värdefullt, som att jag binder oss ännu mer ihop.



Från början tänkte jag köpa quiltvadd och sy på ett bakstycke. Men eftersom jag var så trött så orkade jag inte åka till stan och leta efter vadden. Istället använde jag en helt vanlig fleecepläd och det fungerar lika bra. Pläden har så härlig färg att jag har bestämt mig för att inte sy på något bakstycke. Utan bakstycket kan man variera sig och använda vilken sida av överkastet man känner för :)


8 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint! Jag har köpt en bit ofållad fleecefilt på Ikea för 15:-som jag ska ha som baksida till en lekfilt. Kanske att jag låter den bli kanten på framsidan också, den är så mjuk och gosig :)

Maria sa...

SÅ vackert det blev!
JAg har också gjort så att jag sytt fast fleecefilt på baksidan av lappteknik istället för att fylla med vadd och quilta. Det är enklare...

Jeanette Nord sa...

Oh så snygt det blev. Vilket tålamod du har! En bra idé med fleece på baksidan. Blev faktiskt snyggare tycker jag. Du frågade vilken kamera jag har. Min är en Canon EOS 350 D. Jag har haft den i lite drygt tre år och är supernöjd. fast just nu måste jag nog lämna in den för rengöring. Jag har fyra prickar som dyker upp på exakt samma ställe på varje foto....Vågar inte rengöra den själv. Men vet inte hur jag skall klara mig utan några dagar.... Det är som att skiljas från ett av sina barn...nästan!

Kram på dig
Jeanette

Anonym sa...

Att göra mellanrummet i photoshop funderade jag faktiskt på men jag vet inte vart man kan "göra" färgen. Jag har ju bara hexkoden för min bakgrundsfärg, kan man få fram den rätta färgen i photoshop då?

Anonym sa...

Riktigt fint! Färgerna är härliga och passar utmärkt i ett sovrum! Där gissar jag att ni sover väldigt gott.

Anonym sa...

Jättefint lapptäcke :)

Unknown sa...

Du syr så samstämt, och färgglatt och fint!
Jag inhämtar inspiration här hos dej, åter igen...och hoppas kunna sätta mej för att sy om en tid...Det skrev jag nog till dej förut, att ett lapptäcke skulle jag verkligen vilja sy...!!!

Anonym sa...

Påminner väldigt mycket om ett liknande handgjort täcke som vi sov inunder hos Mrs Gordon uppe i Inverness. Hon körde bed and breakfast och verkade vara av samma pyssliga typ som du :-) Även sittdynorna på stolarna i matrummet var omklädda och en del hemgjorda kuddar. Visst blir hemmet trivsamt med egentillverkat! Ditt överkast ser verkligen fint ut, trivsamma milda färger, perfekt i sovrummet.