torsdag 12 februari 2009

Dyshterch




Jag är trött. Inte bara så där vardagligt trött utan enormt, gränslöst och frustrerande trött. Och jag är trött på att vara så där hiskligt trött. En sådan trötthet kan döda vilken glädje som helst och absolut min glädje som för tillfället är väldigt skör.

Jag tittar på mig i spegeln och befaller mig själv att vara glad men naturens lagar kan man inte rubba hur lätt som helst. Spegelbilden är grå, med påsar under de bleka ögonen och mungiporna hängande någonstans vid nyckelbenet.

För att pigga upp min lite dystra sinnesstämning har jag lånat en bok om något jag inte har en aning om. Nämligen bokbinderi. Innan dess lånade jag en bok av Martina Haag för jag minns att jag ylade av glädje när jag läste Martina-koden. Men milda makter, Mitt Dystra För Tillfället Jag tvingade sig igenom de två första kapitlen i den nyligen lånade boken av Haag. Sedan slängde Det Dystra Jaget boken i soffan och fräste enough!

Men boken om bokbinderi är något helt annat. Kanske för att den består mestadels av bilder på vackra, handbundna böcker. Om jag orkar så ska jag traska imorgon till stan, köpa lite papper och häfta ihop det till en egen bok.

PS. Apropå att slänga: släng inte en röd paprika i väggen när ni håller på och kokar av ilska. Det blir nämligen mos av paprikan och sedan droppar det röda droppar överallt. Väldigt synd om paprikan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ojojojojoj då!?

Du ska undvika att bli så där förbannad så du slänger grönsaker i väggen, man blir bara arg....

Din vän Martin

Unknown sa...

Hmm, kanske skulle vara bättre med en gul paprika i så fall, för då blir det som gula solar på väggen :-)))

Kram!

Anonym sa...

Vill du fynda nya gamla böcker, kan du gå på bokloppis på bibblan. Går gärna med , ring christina.
Ps öppnar kl 11.00

Maria sa...

Hej Anna!
Hoppas att du snart känner dig både piggare och gladare.

Jag är glad idag eftersom jag just skaffat mig en ny "kompis", kolla på min blogg...=)

Synd om väggen också när stackars paprikan landat där.

Anonym sa...

Hoppas att det dåliga försvinner och det pigga kommer tillbaka!
Vad spännande med bokbinderi... Hoppas att du kan visa oss lite bilder senare...

Må gott!

//Cissi

Anonym sa...

Bokbinderi, ja det finns en sådan förening här i Aspudden. Fast jag har aldrig sett någon gå in eller ut ur lokalen... Fast sy i papper fick jag nog av i syslöjden! När jag skulle lära mig lite olika stygn. Urtrist och mitt papper blev som en knöl efter en stund. Men med hjälp av symaskin fick jag till både en sjömanssäck i denimtyg och en basker som senare flög av mitt huvud ner i Östersjön på väg över till Gotland. Tur jag hade en "Beppe-mössa" också i bagaget. Men trist med min franska basker i filttyg. Så kan det bli när havsvindar blåser :-)
Slänga paprika i väggen! Värsta, då var du väl ilsk?
Det har varit mycke' den här veckan, sorry. Men nu har jag läst, häpp!