onsdag 21 januari 2009

Yes I am

Johanna utmanade mig på sju sanningar om mig. Jag fick en likadan utmaning för ett tag sedan men eftersom Johanna är världes vackraste tjej (hon brås på mig :) så antar jag utmaningen.




1. Jag äger en Mini Cooper. Den fick jag i julklapp av Magnus. Det var två saker jag önskade mig: en flaska rosa eller en Mini Cooper. En flaska rosa fick jag inte men däremot en väldigt mini Mini Cooper :)




2. Jag blir tokig när kuddarna i soffan ligger i en annan ordning än den som jag har skapat. Jag går och rättar till kuddarna ett par gånger om dagen. Om Magnus har råkat snygga till sofforna så går jag och gör om det, på mitt sätt. Fast diskret, när han inte ser. Men jag undrar om han inte har märkt något i alla fall.




3. Jag älskar grönt. Min morgonrock är grön, min mysfilt är grön, mina temuggar är gröna, min diskborste är grön. Det som jag saknar mest av allt är stora, öppna, gröna ytor som jag kan se genom vardagsrumfönstret.


4. Jag skriver dikter. Det har jag gjort sedan jag lärde mig sätta samman bokstäver. En av mina favoritdikter är Dagen som gryr


***

Du som kom till mig

Med solstrålar i kupade händer

Väckte mig med en varm smekning

Du står än kvar

Bakom trädens gröna kroppar

Kittlar mig i ögonen

***





5. En av mina favoritsysslor är att besöka loppisar. Ibland gör jag riktigt fina fynd. Men ibland kommer jag hem med ett fynd och upptäcker att oj oj oj, jag har visst fyndat den boken tidigare.




6. När jag är ensam hemma då skruvar jag upp volymen på musiken. Jag börjar sjunga för full hals, dansa och skrämma livet ur vår stackars hund. Efter ett tag börjar hon dock förstå det roliga. Hon sätter sig framför mig och ylar. Just nu dundrar det Sophie Zelmani i högtalarna.



7. Jag har några kokböcker i min samling men jag följer sällan något recept till punkt och pricka. Jag ändrar alltid på något, använder ögonmått och intuition. Ibland sviker dock intuitionen mig och resultat av mina kulinariska experiment är milt sagt obeskrivliga.

Nu är det tänkt att jag ska utmana andra men eftersom jag följer inte ens utmaningar till punkt och pricka så föreslår jag att alla som vill antar utmaningen helt enkelt. Prova att finna några sanningar om dig själv, det är riktigt roligt.

3 kommentarer:

Jeanette Nord sa...

Nu vet jag 7 fina saker om dig! Tack för att du delade med dig!

Kram
Jeanette

Anonym sa...

"men eftersom Johanna är världes vackraste tjej (hon brås på mig :)"

Haha! :D Snyggt sätt att ge oss båda komplimanger!

Anonym sa...

Rolig läsning! Grönt är skönt :-) Nu var det ett tag sedan jag besökte dig, haft mycket att göra och knappt hunnit med min egen blogg ;-) Så kan det bli, och du har varit flitig, ser jag. Få se om jag nappar på detta..? Hmm, varför sju, det finns ju sju dödssynder, hänger detta ihop? Sanning och synd?! Hmm!
Må gott och finn dina öppna gröna ytor! :-)