tisdag 3 juni 2008

Sju saker




Rara Jeanette från bloggen Handmade vill att jag ska berätta sju underliga och okända saker om mig själv. Jag ska göra mitt bästa!

1. Jag avskyr telefoner.

Jag undviker att svara i dem och jag undviker att ringa. Särskilt när det handlar om samtal som kan bli obekväma och obehagliga. De kontakterna som går sköter jag via mail. Resten fixar jag öga mot öga. Att ringa är det sista valet jag gör. När det ringer här hemma då försöker jag överrösta musiken i barnens rum och vrålar att det ringer!!!!! Eller så struntar jag i telefonen. Någon annan får svara helt enkelt.

2. Jag har planer på att bli egen företagare.

Jag har till och med börjat skriva ner min affärsplan och försöker klura ut hur jag ska kunna starta verksamheten precis från noll. Jag vill inte bli miljonär, jag vill bara bestämma över min egen tid, fatta mina egna beslut men framför allt göra det som jag tycker är roligt. Jag har många planer men ofta tappar jag modet någonstans på vägen till målet.

3. Jag har sprungit Göteborgsvarvet.

Jag anmälde mig till Varvet två månader innan loppet gick av stapeln. Jag var helt otränad, kunde inte ens springa 2 minuter i sträck. Bokstavligen! Jag började träna hårt men ingen trodde att jag skulle klara av de 21 km. För visst var idéen helt galen ju! Men jag klarade det! På 2 timmar och 19 minuter. Priset var dock en spricka i foten som gjorde att jag kunde knappt gå på några veckor. Men, men... The pain is temporary. The pride is forever!
Genom att genomföra något till synes ogenomförbart lärde jag mig att allt är möjligt, bara man lider tillräckligt mycket.

4. Censurerat

Den fjärde egenskapen är för hemskt för att skriva om det så vi hoppar över det!


5. Jag älskar pesto.

Pesto på pastan. Pesto på ostmackor. Pesto på köttbullar. Pesto överallt. Det är inte lätt att älska pesto när alla andra här hemma skriker av avsky så fort jag öppnar burken. Men jag är en trogen pestoälskare och låtsas att jag inte hör deras skrik. På andra plats kommer feta. Jag älskar den mycket och familjen avskyr den lika mycket.

6. Jag svär på polska.

Men bara när jag är riktigt riktigt arg. Sådant händer när jag syr och trådar börjar trassla ihop sig. Eller när jag syr på fel sida. Då gnisslar jag med tänderna och svär det värsta jag vet. Som tur är så fattar ingen annan hur grov i munnen jag är just då.

7. Jag har lätt för att gråta. Väldigt lätt.

För några år sedan gick jag och barnen på bio. Vi tittade på Spirit - Stallion of The Cimarron.
Tårarna forsade konstant och snoret hängde under min näsa. Jag var så rädd för att ens försöka torka bort det för då skulle alla upptäcka att jag grät. Ni är de första som får veta att jag grät när jag tittade på en animerad film. Jag skulle nog gråta igen om jag fick se filmen på nytt.
En annan gång tittade vi på Gustav. Eller snarare sagt barnen tittade för jag somnade precis i början och sov genom hela filmen. Först när publiken började lämna sina platser väckte barnen mig. Skämmigt, skämmigt.

***

Dagens bild är från mitt eminenta blomsterträsk. Eftersom blommorna lyser med sin frånvaro så har jag gjort ett hjärta till min lilla rabatt.

6 kommentarer:

Jeanette Nord sa...

Ha, ha härliga 7 underliga och okända saker! Pesto och feta? Mums! Det är din familj det är fel på givetvis. Inte dig :-) Fast man blir ju nyfiken på fyran förstås!

Ha det bra
Jeanette

PS Akta dig för Humlen. Den sprids med blixtens hastighet om man inte passar sig. Jag har fört en ojämn kamp med min i 10 års tid. Sedan vi flyttade in i huset i stort sett. Den begraver syrenen och häcken och invaderar grannens trädgård oxå. Och inte kan man gräva upp den för rötterna finns överallt. Men håller man bara efter den från början så funkar det. Eller sätter den i kruka.

Sömsmånen sa...

Hihihi.. Kul att läsa! Jag håller med Jeanette, synd om dig som har en sån obildad familj!

Anonym sa...

Pesto och feta är ju mums!!! Så kul att läsa om dina egenheter, nu kommer vi alla undra över 4:an förstås...

Maria sa...

hej
Jag läste med igenkänning, tyvärr, det där med telefoner. Det är samma för mig och det känns som ett problem. Hur kan det bli så? Jag trodde att jag var ensam, men det är jag ju inte.

Jag är djupt imponerad över prestationen med Göteborgsvarvet. jag vet ju hur jobbigt det är att komma i form med springning och så springer du så långt. Oj!

Anna sa...

Nu blev jag ju nyfiken på nr 4!!! Vi vill ju the juicy stuff! :)

Anonym sa...

Neej, jag vill veta 4:an. Du mååste berätta. Viska bara till mig...