lördag 17 januari 2009

Stroganoff med sting



I det senaste numret av ICAs egna tidning Buffé hittade jag ett recept på Korv Stroganoff á la Thai. Visst låter det spännande? Det enda man behöver är lite röd currypaste.

Att laga kryddstark mat är en konst i den här familjen. Vissa av familjemedlemmarna tycker nämligen att maten smakar starkt så fort jag använder mig av mikroskopiska mängder av citronpeppar, paprika, vitlök och dylikt. Men vi andra gillar mat med sting så idag skulle röd currypasten tillsättas. Jag har dock väldigt starka minnen av thailändsk mat så jag minskade något på kryddningen. Hur som helst, en helt vanlig Korv Stroganoff smakar mycket bättre när man kryddar den på det lite ovanliga sättet :)



Och efter maten lite godis. Lördagen är fulländad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har lite svårt för spicy-mat, men godisskålen hade jag länsat ;-).

Anonym sa...

Ibland är det så gott att hetta till maten lite, just korv stroganoff blir gott med lite mer kryddor & sen det ganska smaklösa basmatiriset till tycker jag.

Jeanette Nord sa...

Hej på dig Anna!
Äntligen en dag med kraft och ork att surfa runt på alla mina favvo bloggar. Din fick första besöket förstås! Hade massor av trevlig läsning att ta igen. Och härliga bilder att titta på. Och mumsiga recept att prova. Pizzabullar here I come! Tycker det var ett oerhört klokt val att stanna hemma och pyssla. Man skall lyssna till vad själen vill. Så ofta det bara går. Fantastiskt fina blev dom! Dina änglar!

Nu skall jag läsa vidare.

Kram på dig
Jeanette

Sömsmånen sa...

Så mysigt det ser ut! Hoppas ni hade en skön kväll. Änglarna är just - änglalika!