söndag 18 januari 2009

Hos svärmor och svärfar



Idag har vi hälsat på svärmor och svärfar.

Svärmor tycker om saker. Änglar, olika porslinfigurer, vaser, tavlor, blommor, minnessaker från hennes och svärfars många resor fyller varenda kvadratcentimeter av hennes hem. Samt tomtar! Jag visste inte att hon hade så många tomtar förrän hon öppnade Tomteskåpet. Personligen tycker jag inte om porslintomtar men hennes skåp väckte barnet inom mig. Det var som ett tomteland. Som ett dockskåp som jag önskade mig som liten. Kanske köper jag några tomtar och låser in dem i en låda. Öppnar den då och då, tittar på tomtarna, tycker om dem en liten stund och stänger lådan igen. Kanske...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tomtar är mysiga, gärna i olika material! Jag har både i trä, mossa, lera, porslin, tyg och annat. Det är det som gör samlingen så speciell under julmånaden. Men nu är alla borta, utom en stor sovande tomte, men han är mer som en vette.
I går såg vi "into the wild", en annorlunda och bra film! Tack för tipset. Kram

Anonym sa...

Oj, oj, låter som städandet tar en del tid hos dina svärföräldrar... Smart ha en del prylar i skåp, då blir det inte så dammigt.
Har samlandet smittat av sig på din sambo, eller är han raka motsatsen?! Mitt samlande kommer inte från mina föräldrar, verkar jag ha utvecklat helt själv. Fast min farmor var åt samma håll som din svärmor. Men grabben min verkar ha blivit "smittat"... ;-)