tisdag 16 december 2008

Äpplet



Det sägs att äpplet inte faller långt ifrån äppelträdet. Mitt "äpple" bekräftar att det finns en viss sanning i påståendet. Så nu är jag portad från både datorn och symaskinen :)

Idag har jag skickat ett av mina vetehjärtan till min mamma. Det är andra jul i rad som vi inte firar ihop. Förut gjorde vi allt för att träffas till jul men nu väljer föräldrarna att resa bort istället. Min mamma har alltid försökt att ge oss riktiga Disney-jular. Hon la all sin kraft för att den skulle vara helt enkelt perfekt. Och den hade alla chanser till att bli perfekt om hon inte var helt slutkörd när julen knackade på dörren.

I början valde jag att gå i mammas fotspår. Jag stressade till maximum för att få fram den perfekta julkänslan. Och precis som mamma var jag så trött på julafton att jag knappt orkade öppna julklappar. Det märkliga är att det är inte själva arbetet (baka, städa, pyssla) som gjorde mig trött. Det är den enorma pressen som jag hade på mig; pressen att allt skulle gnistra och glimma under den underbaraste kvällen på året.

Men inte nu längre...

Jag älskar jul. Min drömjul består av pulversnö, stekt gås med klyftpotatis och en kväll med Charlie Chaplin. Jag har aldrig lyckats med att få alla de tre delarna till en och samma jul men jag har många jular kvar att fira framför mig :)

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Låter klokt tycker jag att göra det som man riktigt längtar efter, men ofta blir det så att man gör det man tror att alla förväntar sig av en, och känner sig jättestressad av om inte alla ler och strålar på julaftonen. Kramar och ha en skön dag med lagom att göra. Birgitta

trotsig sa...

Vilken fin bild. Jag tycker att det är bra att äpplet faller nära, som i ditt/ert fall. "Mammas fotspår" låter poetiskt. Vackert.

Anonym sa...

Vilka fina sy projekt du har gjort!! Härliga hjärtan....

Ja jag vill också ha en sådan där perfekt jul..... Men det får bli som det blir. Jag vägrar stressa ihjäl mig nu före. Det var så skönt att gå på stan häromdagen. Jag hade några saker kvar på listan. Jag gick och strosade. Medans man såg andra springa fram med hjärtat i halsgropen.
En fröjdefull jul önskar jag dig kära bloggarvän!
//Cissi

Anonym sa...

Ja, lustigt när det trevliga samtidigt blir ett slags irritationsmoment. Verkar finnas behov både för fler datorer och kanske i alla fall en symaskin till ;-) Men det måste ju också vara härligt att märka detta. Undrar varför just Chaplin ska ingå i din "perfekta jul"? Menar du de senare långfilmerna med humanism och en hel del vemod, eller de roligare kortfilmerna från hans yngre år? Håller med dig om den ganska dumma tanken att allt ska bli så perfekt just kring jul, onödigt stresskapande. För egen del har den där julkänslan inte velat infinna sig i år. Men nu håller jag på med lite julmatstillverkning... så lite jul lär det bli. Julköttbullarna är klara! Alltid något, imorgon blir det nog julskinkans tur. Ha det bra, stressa inte för mycket :-)