lördag 20 september 2008

Nyköping



Sedan igår finns Nyköping med på min lista "Sveriges vackra städer". Jag misstänker dock starkt att alla städer förutom Eskilstuna är vackra. Eskilstuna är inte vacker och stadsarkitekten bör avgå. Igår gick jag och Magnus på en promenad längst ån i Nyköping. Det är så vackert där. Man har använt växtligheten till stadens fördel och skapat så otroligt sagolik stämning. I Eskilstuna hugger man ner gamla träd för att maskiner som ska laga åkanten ska kunna komma fram. Det måste väl finnas andra sätt.

Här kommer några bilder från vår promenad:









Lägg märke till trädet som växer ur muren. Otroligt eller hur?


Lite senare på kvällen tittade vi på flygtrafik och jag har försökt ta bilder. På frihand och med långa slutartider blev det lite surrealistiskt.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder längs Nyköpingsån och från Skavsta flygplats :-) Tur att det finns platser där inte grävskoporna har fått demolera allt! Håller med om att sista fotot är lite surrealistiskt. Vackert är det!
Verkar vara värt ett besök nästa sommar... Nu börjar jag så smått krypa i ide ;-) Grått, småkallt och sällan solsken, vore inte dumt om det gick att somna och vakna lagom till värmande vårsol :-) Fast då missar man ju all god julmat och bloggandet blir lidande (he, he).
Så du anser att man inte ens kan berätta hemligheter för någon?
Kanske dags för en lördagspromenad?

Anonym sa...

Så vackert! Och häftiga flygplatsbilder.

Men du ... det är ju det jag säger: Flytta från E-tuna till Den Lilla Staden! (Också vacker! :-))

Kram!