söndag 20 juli 2008

Fria händer



När jag går ut på längre promenader med Nosan då vill jag ha vatten med mig. Problemet var att då fick jag bära på min vattenflaska. Att ha händerna upptagna när man snubblar eller när man vill fota är lite besvärligt. Men då har jag kommit på jättebra lösning. Jag har sytt en flaskhållare och den fungerar utmärkt. Hållaren sydde jag i ull som jag kardade och tovade själv.

Det är så svårt att tro att den feta och smutsiga ullen som jag fick på en fårgård har blivit till en sådan praktisk sak. Jag trodde att jag kardade ett stort ullberg. När jag väl hade tovat den kardade ullen då fick jag en bit som var lite större än ett A4 - ark. Jag kände mig lite snopen för jag hade planer på att tova ett par vantar :) Och nu har den blivit en flaskhållare.





9 kommentarer:

Mona sa...

Å vad du kan! Å vad du är fiffig! Det hade jag aldrig kommit på själv att göra. Å så vacker den blev sedan din flaskhållare! Jag kan varken karda eller tova. Kan inte du lära mig? Kanske på den hantverksdag jag tänker ordna så småningom i höst? Det är ju roligt om man träffas under ett tema en sådan dag.
Kram / Mona

Anonym sa...

Men herregud Anna!
Du har startat recycling shop och är i full gång med hantverk!!!!
I love it....var för har du inte sagt något ?
Jättefina saker du har gjort och din tanke med återanvändning och naturmaterial älskar jag...men det visste du redan :)
Jag ska ta mig en tur till inom shopen ...kan ju glo ihjäl mig på hantverk...det är så vilsamt! Men Anna ....ta kontakt med Signerat. se och sälj där...och Etsy....går det för sig att Clara lägger ut en länk till din fina shop...snälla!?
Fortsätt så Anna....din vattenflaskhållare är så ljuvlig....kanonidé!
Kram...kram

Jeanette Nord sa...

Clara hann före mig och sa....ALLT! Håller med! Håller med! Även jag har börjat fundera på signerat.se men känner mig lite skrajsen att ta första steget. Men du gör så fina grejor - GO FOR IT!

Jättekram
Jeanette

PS Har du lite insider tips på hur du tvättade ullen? Jag har två stora säckar som står i stallet och luktar, ja just det FÅR men jag vet inte hur jag skall bära mig åt för att tvätta den. Och än mindre karda.....

H J Ä L P is needed Anna!

RANA sa...

Helt sjukt vad duktig du är! Vad du kan. :-D

Kram, Rana

Maria sa...

Men så fiffig du är Anna! Blev ju både fint och smart!! Bravo! Kanske något för shopen?

Anonym sa...

Så fin!!!! Du är inne i ett flow nu, fattar du det ?;)

Sömsmånen sa...

Ullunder, undrens ull - lika härligt varje gång, bästa materialet alla kategorier. Så fint du gör! Avundas dig din skaparkraft, njuut av den!

Anonym sa...

Vilken jättefiffig idé, snygg är den också!!!

Anonym sa...

Jättefiffig idé och den är verkligen snygg också!