tisdag 22 april 2008

Inget spam i min blogg!

Jag har blivit tvungen att ta bort en kommentar i mitt förra inlägg. Det var inget annat än spam. Ni kanske känner igen det här. Någon har skrivit att min blogg är so lovely and interesting. Hur vet personen det? Kan den svenska? För jag skriver inte ett ord på engelska när jag bloggar.

Nej, nej, nej. Här ska spam bekämpas och tas bort så fort jag upptäcker det. Jag kan förstå att folk försöker sprida sin reklam men varför inte göra det på ett hederligt sätt? Antagligen för att man bedriver en ohederlig verksamhet. Ännu bättre anledning att bekämpa det. Det är dock för andra gången under mitt fjärde år som bloggare som jag har fått spam. Jag hoppas att den här frekvensen inte kommer att bli större. Två spamkommentarer är inget i jämförelse med den vänligheten jag har fått uppleva genom bloggen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har sett hos rätt många andra att det finns kommentarer där det står något i stil med "look here please" och så är ordet please en länk... Det är alltid olika namn på den som lämnat kommentaren och det är alltid skrivet på engelska... Jag skulle inte klicka mig vidare på den länken.... Men jag kanske är nog så misstänksam......

Maria sa...

Jag har fått en sådan kommentar som gick till någon sida för tekniska produkter, raderade direkt! Det är inte så trevligt när man får en underlig kommentar, men är kanske skonad som bara fått en...

Tack Anna för din trevliga kommentar hos mig!! Jag blir så glad om jag kan inspirera någon! Och jag tycker mycket om att besöka din blogg och läsa dina kloka tankar!

kicki sa...

Jag får också såna där konstiga mail ibland och ibland kommer de från spanien eller elngland, mycket konstig och bäst att inte öppna alls..
Ha det så gott

Mona sa...

Varken du eller jag är ensamma om att få spam som kommentarer i stil med det du beskrivit. En del får ju betalt för att ha annonser och loggor i sin blogg. Då räcker det med att en besökare är där så ramlar pengarna in. Ett sätt att tjäna pengar alltså.
Kram / Mona