fredag 29 februari 2008

Tusen strålande solar

Hela dagen har jag suttit med näsan i boken. Jag gjorde två korta avbrott; ett för att övningsköra och ett för att laga en förenklad middag. Jag hade storslagna planer för kvällen men jag kunde inte lägga boken ifrån mig. Så jag stannade i soffan, med otvättat hår och en påse chips och läste klart "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini. Berättelsen är så stark att den höll ett järngrepp om min hals och jag kämpade för inte gråta. Jag var rädd för att min familj skulle tycka att jag var helt rubbad som grät över en bok.

Då och då lyfte jag blicken och förundrades över hur bra jag egentligen har det. Jag är frisk, lever med en man jag älskar, barnen är friska och glada, våld ser jag bara på tv och mitt enda problem just nu är att idag skulle man kunna pressa olja ur mitt hår och jag har inte gjort något åt detta vidriga faktum. Och nu är det midnatt, klockan är för mycket för att tvätta det långa håret och jag får då sova med min oljefabrik.

Läs boken...

2 kommentarer:

Maria sa...

Har den där andra..Flyga drake i min "ska-läsa-hög", visst är det samma författare?
Jag älskar böcker som tar tag i en och liksom suger mig fast...och blir jag så berörd att jag gråter så blir jag glad eftersom jag då kan passa på att släppa ut lite andra lagrade tårar =)

Anna Stilla sa...

Ja, det är samma författare. Flyga drake ligger också i min ska-läsa-hög :)