onsdag 20 februari 2008

Stilla löser mysteriet




Silvertejp och Liquisole är min sambos bästa vänner. Först efter mig så klart. För några veckor sedan skulle jag limma något och min generöse sambo erbjöd mig sin tub av Liquisole. Men jag klarade mig med textillim och sedan dess har hans tub legat på arbetsbänken i verkstan. Tills igår. För igår, när Magnus skulle ha tuben, så var den spårlöst försvunnen. Nu måste ni få veta att min sambo är extremt ordningsam. Alla HANS saker har väldigt bestämda platser här hemma. Alla MINA saker ligger huller om buller lite varsomhelst. Men det är inte utan anledning som jag kallar mig för bohem ju. Så när han började leta efter sin Liquisole så sa jag direkt:


"Jag har inte tagit den!!!!!!!"


Bäst att klargöra det innan misstankar börjar riktas mot mig. Jag försökte vara till hjälp och frågade om han letade på hyllan, i kylen, i arbetsbyxorna. Som bohem är jag bekant med att saker har en vana att lägga sig på platser där man minst anar. Men sambon har letat överallt och inte hittat sitt lim. Bägge två tänkte vi att det var lite mysko. Jag hade stor lust att kolla de ställen min sambo har redan kollat men ni vet hur det är. En kvinna ska inte bevisa för sin man att hon kan bättre. Inte i alla fall när mannen är hemma och ser på. Lite diplomatisk måste man vara.

Eftersom tuben inte kom till rätta så bestämde sig Magnus att han har inget annat val än att åka till Clas Ohlsson och köpa en ny.

- Men om jag hittar din tub medan du är borta så får du inte tro att det var jag som gömde den - varnade jag sambon. Så fort han cyklade iväg så slängde jag mig över hyllorna i verkstan och gissa vad? Jag har hittat hans lim! Nu har jag lagt den på arbetsbänken och väntar på att sambon ska komma hem.

4 kommentarer:

Anonym sa...

:)

Ahhh...du läser också om Photoshop!

Anonym sa...

Här hemma är det motsatta roller, jag är ordningsam och mannen tankspridd...

Anna Stilla sa...

Jag blir inte riktigt klok på Photoshop men jag läser och hoppas att en fin dag kan jag bemästra det.

Jag är en kaotisk typ men på något sätt fungerar mitt kaos. Dock bara för mig. Men en del saker kan jag inte stå med, som när någon lägger fel kudde i fel soffa. Eller att någon staplar kaffekoppar på fel sätt.

Persiljas Hus sa...

Ojoj! VILKEN tur att han inte är min sambo. Han skulle få tokfnatt på några minuter. Här försvinner allt.ALLT! Här söker vi aldrig. När vi ska ha nåt måste vi direkt fara och köpa det. Vi vet att det inte är någon idé att söka. Så det är aldrig några ekonomiförpackningar hos oss. Minsta möjliga tejprulle, minsta möjliga limtub. För allt bara diiisappear här! Lite märkligt tycker jag det är. Som om vi hade såna där små figurer under golvet som Pettson och Findus har hos sig. De tar allt smått och för ner under golvet. Jag skyller på dem iallfall!
Underbara trädbilder ! Som vanligt!!!