fredag 4 januari 2008

Piffa upp


Foto: Anna Stilla

Nu har jag slipat, målat med häftgrund (2 ggr) och målat med lackfärg. Mitt skrivbord kommer nog att vara mycket finare än något jag-vill-ha-art-deco-skrivbord. Att stå och med långsamma rörelser stryka färg är väldigt meditativt har jag konstaterat. Oftast vill jag att allt arbete ska gå fort och resultatet blir inte så perfekt som jag har önskat mig. Den har gången är det annorluna. Jag låter varje moment ta den tid som behövs. Fast å andra sida har jag inte något annat val. Jag kan inte springa var 10 minut och kolla om färgen har möjligen torkat. Jag målar om mitt skrivbord i Magnus kajakverkstad, en övningskörningsrunda ifrån hemmet.

Tänk om man kunde göra piffa upp - projekt till sin försörjning. För några år sedan fanns det en tidning som hette "Sköna dagar" och i den läste jag en artikel om en kvinna som samlade på skrot och av det gjorde hon vackra saker som hon sedan sålde i sin butik. En sysselsättning precis i min smak. Man tar till vara andras skräp och gör något helt unikt av det. Tanken klingar så skönt i huvudet på mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser intressant ut....jag har också varit sugen på att måla och arbeta med trä ett tag...kanske får gå ner på Kupan och se om jag hittar något litet renoveringsobjekt!

Persiljas Hus sa...

Hm! Jo, det är min dröm också...
Nu har jag börjat i liten skala med att sy av gammalt tyg och sy om gamla barnkläder. Det går ju inget vidare. Alltså svårt att sälja, eller synas kanske.
Men just det där med att förvandla gammalt till något som andra kan använda känns så rätt. Jag har köpt betong för att göra gångplattor med inslag av krossat porslin. Men det kanske går dåligt att sälja på nätet! ;D Fraktkostnaderna...