onsdag 23 januari 2008

Finns det? Eller inte?


"Insomniac Sheep" av Rob Scotton

Jag minns tider då jag kunde somna stående var jag än befann mig. Det är svunna tider för numera kan jag inte ens somna liggande i min egen säng. Och vissa nätter är värre än andra. Dessa nätter följs av rastlösa dagar då jag har svårt att samla ihop mig och göra något vettigt.

Ett besök hos Elaina fick mig att fundera på fullmåne. Kan det vara orsak till mina sömnlösa kvällar och oroliga nätter? Fullmånen påverkar ju tidvatten så varför inte någon annan materia?

När jag var liten så gav jag mig ofta in i olika debatter med min far. Min far är en av typen att det som inte går att bevisa matematiskt existerar inte. Jag är av typen att bara för att vår begränsad hjärna inte kan förstå vissa saker betyder det inte att de ej existerar. Idag, ett par decennier senare, lever jag med samma övertygelse.

Jag måste nog citera Magnus för han har en skön inställning till saker och ting. En eftermiddag satt vi hos en bekant och pratade strunt. Ur det här struntpratet föddes det ett djupt ämne, nämligen gud. Finns det någon gud eller inte? Magnus påstår att visst finns det gud.

- Bevisa det! - sa vår bekant
- Bevisa att gud INTE finns - kontrade Magnus.

Det är kanske så att månen påverkar mina sinnen och stör min sömn. Den kanske kallar på min inre häxa och vill få mig att uppmärksamma någonting viktigt?Eller är det en vanlig trötthet och allmän rastlöshet som gör vissa nätter så oroliga?

Någonstans där ute finns det säkert ett enkelt svar som inte kräver matematiska bevis.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så är det även för mig. Vid menstruation och månsken blir jag orolig och konstig... kanske lite varulv!

Anonym sa...

Då är vi två deltidsstudenter!

Min hand är en småsak just nu, jag var nyss inne och läste Lisas inlägg (mitt lilla hus) Som sagt, min hand is a piece if shit.

Godnatt, hoppas du kan få en god natts sömn. Hörde på tv om våra "sömntåg", att man har olika tider som man kan somna in på. Det stämmer nog ganska bra. Jag har
svårare att somna om jag lägger mig efter 12. Att lägga mig vid 22-23 och läsa en stund är bäst. Om jag inte jobbar/pluggar hektiskt, då brukar jag slockna vid 9...

Anna Stilla sa...

Jag besökte Lisa, hoppas att det ordnar sig till det bästa. Och din hand med Soffy!

Hej Lyck-Annas! Tack för ditt besök och dina trevliga kommentarer.
Hm, jag är nog varulv jag med, fast inte en sådan som Emil i Lönneberga har fått i sin varggrop :)