lördag 29 december 2007

Jag ber om tystnad


Foto: Anna Stilla

Jag vägrar mycket. Bland annat vägrar jag att köpa smällare, raketer och dylikt. För det första känner jag till bättre sätt att spendera mina pengar på. För det andra, och avgörande, så tycker jag synd om alla barn, äldre och djur som lider när folk skjuter glatt. Mina egna barn var väldigt rädda för smälljud. När jag väl lyckades med att få dom att somna så paaannnng!!! Och mina barn vaknade skrikande och skakande. Idag är barnen stora och vill skjuta själva. Dessvärre har de en mamma som inte tillåter sådana här dumheter.

Om ni fick se våran Nosan så skulle ni förstå varför. Det gör ont i hjärtat att se hur den stackars hunden lider p.g.a. alla skott. Hon vägrar gå ut, hon kissar på sig, flämtar och försöker gömma sig. Tyvärr, det finns inga platser där skotten inte hörs. I år ska hon få lugnande medicin för att klara av nyårsfirandet.

Det är märkligt för vart jag än vänder mig så hör jag hur folk klagar. På att nuförtiden så SKRIKER barn istället för att prata. Och på att grannen spelar HÖG musik. Och på att ungdomar på bussen är väldigt HÖGLJUDA. Och så vidare... Och ändå väljer så många själva oväsen istället för tystnad. Tv måste jämt vara på. Mobilen måste ringa med de mest odiskreta signalerna. Och istället för att skåla med vänner när klockan slår 12 så väljer folk att gå ut i kylan och skjuta...

4 kommentarer:

Mona sa...

Precis som jag sitter och läser ditt inlägg om nyårsraketerna så spränger någon bort min brevlåda... :-(
/ Mona

Anonym sa...

Jag var så förbannad på nyårsafton, det lät som ett tredje världskrig här utanför. Ett ungdomsgäng på fyllan fyrade av raketer 10 meter från mitt hus och jag var livrädd och helt övertygad om att det skulle komma in en raket genom fönstret och att någon av dom skulle skada sig riktigt ordentligt. Bosse var helt förtvivlad och försökte hela tiden hitta bättre gömställen, men ljuden kom ju från alla hål och man kan ju inte precis stoppa in proppar i öronen på honom. Jag förstår inte varför det inte är förbjudet för vanliga människor att köpa raketer och smällare! Helt j-la otroligt!

Anna Stilla sa...

Jag tycker att man bör begränsa försäljning av raketer mm. Att man bör begränsa användning av dessa till en viss tid på året. Och att man bör se till att skjutandet sker på säkra platser. Inte bland husen, inte i andras brevlådor, inte ens på cykelbanor. Långt borta ifrån andra människor som vill vara ifred. Och slutligen vill jag att man ser till att reglerna följs.

happymajsan sa...

Om det bara fick skjutas kl 12.00 nyår, vid majkasen 30 april och ev påskafton, då kan man ju ge sin hund lugnande men när raket-skjutningarna håller på flera veckor före och flera veckor efter då är det svårt. Har själv haft hundar som jag åkt runt med i bil el varit tvungen att ge lugnande för att inte hjärtat skulle stanna på de små liven. I området där jag bor har dom fortfarande kvar raketer sedan nyår??????????