tisdag 6 november 2007

Jag vill ha det tyst


Foto: Anna Stilla



Jag längtar efter att få höra tystnad. Jag tror att jag är allergisk mot alla människogjorda ljud. Vart jag än vänder mig så översvämmas jag av ljud. Det värsta jag vet är ljud som jag kan inte ens dämpa på något sätt.


Som kvinnan i tvättstugan. Hon pratade i mobilen medan hon vek sin tvätt. Jag laddade mina maskiner och trodde att mitt huvud skulle explodera av hennes högljuda babbel.




Imorgon åker jag till Umeå på dockteaterfestival! Jag är nyfiken både på själva festivalen och på resan. Håll tummarna för mig.

8 kommentarer:

Persiljas Hus sa...

Här, där vi bor är tystnaden ibland alldeles overklig. Det var det första jag tänkte på när vi flyttade hit. Att jag hörde vinden och fåglarna innan andra ljud. Det är en lyx som alla borde vara förunnade. Ljud är tortyr om man vill ha tyst.
Att ha fyra barn och en hund gör att man är så ljudtrött ibland att man bara vill skrika rakt ut.
Då hjälper det att gå ut och lyssna på tystnaden...

Anonym sa...

Ha en underbar resa till Umeå.
Ja visst är det underbart med tystnaden, men den är väldigt svår att få tag på nu för tiden...
Kramen på dej från kicki

Anonym sa...

Igår kväll var jag på bio och irriterade mig på alla som prasslar, men då skickade min syrra över två öronproppar och det funkade jättebra. Jag hörde filmen, men slapp prassel och viskningar. Nu ska jag ha dom då jag går på stan för sista ggn innan jag åker hem till tystnaden igen.

Anonym sa...

Tack för dina fina ord inne hos mig Anna....du skriver alltid kommentarer direkt från hjärtat!!! Jag uppskattar det väldigt mycket!!!
Jag har också blivit väldigt känslig för ljud sista året här.....vet inte om det är mina egna tankar och idéer som tar sådan plats i min hjärna så att jag helt enkelt inte klarar av mer...:=) Tror du det kan vara så......?
det är likadant med nyheter och tidningar...jag tycker det är bara eländes elände....så jag brukar säga att jag nöjer mig med att läsa serierna i dagstidningen.....Kalle& Hobbe....det är lagom för mig....jag blir deprimerad av allt hemskt som händer i vår värld....jag är nog allt lite konstig jag!!!
ha det så kul på din utflykt...hoppas att du hittar mycket inspiration!!! KRAAAM

Anonym sa...

Gud så härligt att läsa att det finns någon fler än jag därute som längtar efter tystnad!

Trollmor sa...

Jag njuter också av att få ha det tyst och lugnt omkring mig. För mycket ljud och larm kan nästan göra fysiskt ont ibland.
Det blir spännande att få höra om ditt äventyr!
Jag håller tassen.
Kram

Anonym sa...

Nu är jag nyfiken....hur gick det på dockfestivalen?
Hoppas att du hittade mycket inspiration och uppslag!!! Krammmm

Anna Stilla sa...

Hej mina bloggvänner!

Nu är jag tillbaka, med nya erfarenheter och upplevelser.

Tänk att man ska behöva längta efter tystnad. Jag är övertygad att om människor tog lite mer hänsyn till varandra så skulle våra öron och huvuden må mycket bättre.