måndag 19 november 2007

En dag i Västerås

Tidigt imorse åkte vi till Västerås för att besikta bilen. Jag var utrustad i kartan och GPS och skulle navigera Magnus genom stan. Jag litade mer på kartan än på GPS-en (dumma mig) och vi hamnade fel. Jag och Magnus trodde att vi skulle missa vår tid men vi hann. Sedan skulle bilen undersökas och slutligen kunde vi andas ut. Vår gamla, blommiga Saab gick igenom och blev godkänd.


När man är i Västerås så måste man ju besöka några affärer. Magnus ville till sportaffärer och Naturkompaniet. Jag passade på och besökte Panduro Hobby. Nu måste ni få veta en sak. Jag har tjänat lite pengar på mina Tradera-affärer och de tänkte jag spendera på sådant som man i vanliga fall inte har tillräckligt med mod att betala för. Och jag köpte ingenting på Panduro.




Sedan besökte vi IKEA och där blev jag köpgalen.




Jag har köpt några kaffekoppar. Jag tror att serien heter Dinnera. Jag älskar den ljusgröna färgen och formen på faten.



Inte nog med kaffekoppar. Jag kände mig på hugget och köpte några små skålar också. Vi har mattallrikar i samma serie.


Sedan frågade jag Magnus om han tyckte att jag hade blivit köpgalen. "Inte det minsta" - svarade han. Hade han ett annat val, han som köpte yllestrumpor och sitt älskade badskum "Myrten"???

Slutligen besökte vi Jula och Biltema som jag av misstag kallade för Bila och Jultema. Jag har lovat mig att vara snäll mot Magnus när vi skulle dit. Han var snäll mot mig när vi var på IKEA och Panduro. Jag letade febrilt efter något roligt att titta på medan han vände på skruvar och slangar. Till sist satte jag mig på en hylla och bad Magnus hämta mig när vi skulle hem. Hur jag än anstränger mig så finner jag Jula och Biltema mindre rolig. Tyvärr...

Jag vet inte om de har en sådan förslagsbrevlåda men jag har kommit på en lysande idé! Nämligen, i olika affärer finns det små hörner för barn. Ni vet nog vad jag menar, med ett bord, lego och ibland tv. Kanske på Biltema och Jula kan dom bygga en hörna för uttråkade fruar? Då kan deras män fara runt medan kvinnorna sitter i mjuka stolar, dricker te och läser "Lantliv". Tänk hur många förhållanden skulle kunna räddas då!



Bilderna har jag lånat från www.ikea.se

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra köp! Jag lovar att hjälpa till att testa kaffekopparna! Om du någon gång är hemma förstås.....
Bytes mot en bunt tidningar.

Hälsningar från Martin

Anonym sa...

Såna koppar har vi -fast i den grå färgen. Men ett par skålar har vi i den gröna. kopparna är så trevliga att dricka kaffe ur!

Dubbelörn sa...

Jag röstar med dig!!! En liten tjejhörna med Lantliv o Trädgårdstidningar, lite kaffe vore helt underbart på ställen som Biltema, Jula för att inte tala om Clas Olsson!!! *skrattar*

KRamar

Nostalgia sa...

Jättebra idè! Et skikkelig konehjørne, med magasiner, kaffe od sist men ikke minst en barnevakt (for ossom skulle trenge det...) DA hadde t.o.m jeg blitt med på Jultema og Bila...LOL

Festlig blogg, liker din måte å skrive:)!

Anonym sa...

*haha* Ja det är lätt att bli lite köpgalen på Ikea. :)

Maria sa...

Bra idé med fruhörna! Där skulle jag bänka mig!!

Anonym sa...

På Ikea finns ju en massa sköna soffor och sängar för männen att vänta i, Bila och Jultema borde skämmas!

Anna Stilla sa...

Välkommen Nostalgia!

Och det känns så härligt att det finns fler kvinnor som delar min uppfattning!