lördag 24 november 2007

Baka baka litet hjärta


Hos Soffy har jag hittat ett recept på hjärtbröd. Länge har jag varit sugen på att testa det. Idag har jag och Sara bakat brödet. Resultatet? Hjärtan, änglar, grisar och stjärnor. Det mesta av brödet ligger redan i frysen och väntar på att bli serverat till julaftons lunchfika. Jag vill baka och laga julmat i förväg, medan jag har tid och ork. En sak till, jag använder nästan uteslutande torr jäst när jag bakar. Förut trodde jag att det var omständigt men inte nu längre. Egentligen är det enklare än med färsk jäst. Avgörande är nog faktum att jag kan ha ett lager jäst hemma. Det är skönt att veta det när baklusten slår till. Så fort jag köper färsk jäst så känner jag att jag måste baka innan det korta bäst före datum går ut. Och jag gillar inte måsten.






4 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen titta så fina de blev! Så smart att ta pepparkakformar! Idag stod min mor i sitt kök och bakade en ny sats med hjärtbröd. Hon frågade, lite på skämt, om det var ok eller om det bara var bröllopsbröd!!! Det är lugnt, svarade jag. Jag har ju lagt ut receptet på bloggen.

Och nu bakas det ända borta i Eskilstuna!

Anonym sa...

ja vad gorda de ser ut jag skulle vilja ha en här och nu men det är slut där hemma men jag hoppas att du kan göra det fler gånger min älskade mamusia///Sara

Anna Stilla sa...

Ooo, titta, min älskade tös läser min blogg!

Vi ska baka fler gånger Sara, jag lovar dig!

Som du ser Soffy så är hjärtbrödet redan väldigt uppskattat här! Tack för receptet.

Millis sa...

Vad gott det ser ut!