måndag 1 oktober 2007

Sluta tuta!


Foto: Anna Stilla

Jag är kanske tjatig men körkortet är det nog det enda jag tänker på nuförtiden. Igår kväll, innan jag somnade så analyserade jag hela vägen till Malmköping, tur och retur. Jag befann mig igen i rondeller och försökte i tankarna köra igenom dom. Lugnt och säkert. Då upptäckte jag hur jag spände överarmarna, precis på samma sätt som jag gör när jag ska hålla åt höger i skymda, tvära kurvor.

Idag har vi kört igen. Det kändes ganska bra tills jag blev påtutad av en hemsk människa bakom mig. Vi närmade oss den stora rondellen och jag saktade in i "god tid". Människan bakom mig körde oroande nära mig. Bilarna i rondellen blinkade inte så Magnus sa att jag skulle vänta på dom. När det blev lämpligt så körde jag iväg.

Men då tutade hon bakom mig.

Det är hemskt, hänsynslöst och helt idiotiskt att göra så här. Jag önskar den där människan att hon, någon gång, får övningsköra med någon annan gröngöling.

Jag är förvånad över andras slarv och dumstridighet. Jag blir ju omkörd hela tiden men det är faktiskt sällan som omkörarna signalerar med blinkers att de tänker köra om. De bara dyker upp bredvid mig. Inte nog med det! Ibland kör dom in precis framför min nos.

Den dagen jag ska bli en erfaren och självständig bilförare så ska jag ta hänsyn till alla övningskörare. Inte bara för deras skull. Även för min egen. Man kan ju räkna med vad som helst, precis med vad som helst när man ser en övningskörning-skylt.

Så snälla ni alla som kör, sluta tuta för att ni är irriterade!

Förresten, jag har bokat tid för teoriprovet. Sista oktober gäller det!

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Jag var till E-tuna idag med men jag lovar det var inte jag som tutade!! *gapskrattar*

Anonym sa...

Ja men du så rätt - man ska verkligen ta hänsyn till alla i trafiken, inte bara de som övningskör. :)

Anonym sa...

Annars så brukar man ju inte tuta på dom som har övningskörningsskylt. Om man inte är ett pucko..