söndag 9 september 2007

Chockad!



Jag har lovat mig att idag ska jag tänka på något helt annat än mitt Sagoverkstad. Även hjärnan behöver en söndag antar jag.

Så...

Jag vaknade före alla andra... vänta, det är ju helt fel. Först vaknade Nosan som kom in i vårt sovrum och undrade när någon av oss skulle resa sig upp. Magnus sov så fridfullt så jag gick ut med hunden. Sedan gjorde jag mig en kopp te och började läsa om Feng Shui. Nu är det inte så att jag tänker flytta på några möbler eller något annat i den här stilen. Det går inte att flytta på något hos oss. Tyvärr. Allt har sin bestämda plats som styrs av utrymme, logik och tillgänglighet. Jag försöker dock rubba den praktiska kompromissen som min käre Magnus och jag har skapat. Ibland lyckas jag och ibland inte. Rena ryska rouletten.

Jag har läst Feng Shui för att ge mig lite mod med att rensa bland mina saker. För jag har en himla massa saker som jag har gömt i alla möjliga springor här hemma. Det är så svårt att slänga gamla prylar. Jag vet inte varför. Ibland får jag dåligt samvete när jag slänger något som jag har köpt för, ho ho ho, dyra penger. Eller något som jag har fått som inte alls är "jag". Eller något som mina barn har tillverkat när de var 3 år. Och 6 år. Och 10 år. Alltså för länge sedan. De själva inte minns att de hade gjort Harry Potter på kvasten. Och Prinsessan på ärten. Jag har sparat Dawids första huvudfoting. Barnens första napp, första sparkbyxa, alla brev och teckningar osv. De är 4 bananlådor fyllda med barnens alster och minnen.

Men där är inte dessa lådor som jag har börjat min prylrensning med. Det krävs starkare nerver för det. En annan dag kanske. Idag har jag dykt i lådan där jag har alla mina halsdukar. En stor påse väntar, halsdukar och mössor väntar redan på en promenad till soprummet. Jag har valt dom som jag tycker mest, tvättat dom och hängt på tork.

Där kom dagens chock... Kan ni se samma sak som jag? Jag älskar rosa. Oj, det hade jag ingen aning om...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte vad det är med halsdukar, men här finns ett överflöd av dom. Och sjalar. Jag ksulle kunna ha en ny varje dag och det kanske jag ska också, jajamen det ska jag!

Anonym sa...

Släng inte fungerande saker, ge det till behövande istället tex Emmaus,St Erikshjälpen eller liknande! Och är det lite nött och trasigt så använd det som material (docktillverkningen osv)!!

Måste passa på att ge dig en eloge för ditt bildsinne, de förmedlar så mycket känsla!

Vinterhimmel

Mona sa...

Rosa är fint!!!

Kram / Mona

Anonym sa...

Du är för rolig Anna......det hade jag ingen aning om ...:=)
Ibland är det skönt att rensa....men man måste nästan göra det i omgångar....det blir lättare för varje gång. man kommer liksom över den där spärren....sen går det som en dans!!!!
Jag brukar säga ....att saker som jag inte använt det sista året....behöver jag inte!!!!
Men minnessaker från barnen ....det är en annan sak det....mycket värre!!!!!! Man sitter där och tittar och pillar på deras små alster och inser att de lagt ner hela sin själ i dessa tecningar och figurer....nääää, det kan man inte bara kasta!!!
Ha det så skönt....när du går där i dina rosa halsdukar!!!!Kram

Anna Stilla sa...

Tack! Tack! Och tusen tack!

Anonym sa...

Jag vet att det kan vara svårt att rensa. Dock är det så otroligt, härligt befriande efteråt! Jag kan verkligen känna hur fler kilon släpps från kroppen, hur det det blir lättare att andas. Jag kan verkligen rekomendera det!

(fast ibland kan det gå för långt. En gång råkade jag slänga kläderna som jag lagt fram för att ha på mig dagen efter)

Lycka till!