torsdag 16 augusti 2007

Livet tar och livet ger



Det är sent. Ögonen går i kors på mig för det har vatit en krävande dag. Om en liten stund ska jag lägga mig i sängen, sträcka på min trötta kropp och somna. Men innan dess vill jag gärna visa för Er våran Valle.
Idag är det exakt en vecka sedan han dog. Vi saknar honom mycket. Pratar om honom, minns honom...

Men livet går vidare. Idag har jag varit på min kvällskurs. Från och med idag läser jag engelska. Jag behöver komplettera mina betyg. I många år har jag trott att jag och skolbänken har sagt adjö till varandra för gott. Men naiva är dom som använder ordet "aldrig". Alltså jag. De närmaste åren kommer jag nog att slita mig mellan spisen och läroböckerna. Men hallå, tyck inte synd om mig. Jag vill ha det så här. Ibland måste vissa beslut mogna, invänta rätt ögonblick för att bli fattade. Så nu får ni hålla tummarna för mig.

Gonatt!



Valles stenröse.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken snygging! Ser så stolt ut. Den bilden måste du rama in! Eller skriva ut på fotopapper och sätta upp med häftstift (mer min stil). Han är vacker!
Engelska är skoj!
Passa på att läs engelsk litteratur under tiden. OCh om du ser DVDfilm ta bort textremsan. Ger jättebra träning. Eller allra bäst träning ger det att ha engelsk textremsa så ser och hör man samtidigt och fattar orden och hur de stavas.
Kram

Anna Stilla sa...

Tack för tipsen! Min sambo redan igår ville att vi skulle ta bort textremsan men då protesterade jag vilt och sa att "senare, inte nu". Men att ha engelsk text, gud, det har jag inte tänkt på. Det ska jag tillämpa...
Kram

Anonym sa...

Hej!
Ramlade in på din sida via nätets oförutsägbara vägar...
Jättefin blogg, vackra bilder och känslig text!
Tack för att jag fick titta in!
Återkommer...

Trollmor sa...

En så fin bild på din vän.
Tycker mig se den klokhet som du berättar om skymta fram i hans ögon.
I wish you good luck!
Kram

mossfolk sa...

Ja, sånt är livet, men tomt blir det ändå ett tag när någon försvinner. Fin bild!
Och engelska skulle verkligen jag med behöva läsa. Tipset med textremsan på dvd-skivorna var riktigt bra :)

Anonym sa...

Yes hello, it is nice if you speak english to your friends and family during this time, you can also read the new Harry Potter and tell me if he dies or not, and you can sing alot of american rapsongs to help your vocabulary, and of course write your blog in english. Just think how many new readers all around the world you will get, maybe you can get an exchange student from Colorado and if you know anyone who lives in Stockholm, they can send you macaroni and cheese-mix that they bay in a store on Sveavägen I think. Perhaps. Thank you and goodbye!

Anna Stilla sa...

Hej och tack!

Lisa, du är ju rolig! Ska jag sjunga raplåtar för att utöka mitt ordförråd?

Nu måste jag berätta om min son. När han var så där 5 år så gick han runt och lyssnade på Eminem (kanske inte riktigt rap men strunt samma). En fin morgon klev sonen i köket och sjöng "Kiss my dick". Han visste ju inte vad han egentligen sjöng. Men jag skrattade gott.
Idag är sonen väldigt duktig på engelska.

Jag vet inte om jag någonsin kommer att blogga på engelska. Just för att jag känner mig så osäker på det området. Utbytesstudenter... tja. Jag har tänkt mig en resa till England snarare. Längst de små vägarna, förbi de små samhällen. Så småningom. Men jag förstår tanken bakom din kommentar.
Tack.

Millis sa...

Så fin han var din Valle.