måndag 16 juli 2007

Lyckans färger



Sommaren tar upp all uppmärksamhet och stunder vid datorn är verkligen få.

I min lilla trädgård blommar ringblomma, rosenskära, malva, grekisk lövkoja och lobelia. Vi äter potatis med egen dill på.

Mangold, morötter, svarta vinbär...

Den där lilla jordbiten som jag har ger mig så mycket glädje. Varje morgon går jag ut och kollar vad som har hänt under natten. Plockar lite ogräs, äter några vinbär, klipper ner vissna blommor. Man blir så lugn av sånt.

Men det är inte bara sommaren som stjäl uppmärksamheten. Det är framtiden också. Till hösten ska jag sätta mig i skolbänken på nytt. Jag ska läsa engelska. Det känns att jag har kommit fram till en ny period i mitt liv. För livet svänger då och då. Ibland gillar vi det och ibland inte. Men oavsett vad vi tycker om livet så svänger det iaf. Efter en lång raksträcka med fast anställning, betald semester och en "förutsägbar" framtid har mitt liv bestämt sig att nu fanken, nu är det dags för ngt nytt.

Javisst, jag är ju rädd inför det nya men samtidigt känns det oerhört spännande. Bara för ett par år sedan visste jag exakt hur mitt liv skulle se ut. Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra nästa vecka. Just ett sådant ovetandet skapar en grund för mina gamla planer och drömmar.

Jag är medvetet väldigt flummig när jag försöker signalera ändringar runt omkring mig. Så länge ändringarna inte får mer verkliga former vill jag inte säga för mycket. Jag får en känsla att om jag börjar babbla mer än så så går allt åt skogen.

Men en sak är säker, jag kommer att vara min egen, jobba med det jag gillar mest, vara kreativ, urfattig men LYCKLIG!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Låter alldeles, alldeles underbart!
Jag tror du kommer att lyckas utmärkt med vad det än är!
Jag grunnar mig slut på vad jag ska göra av resten av mitt liv. Känns som att jag står vid ett vägskäl med tjugo skyltar. Vilken väg ska jag ta och vad händer då??? Spännande, men tröttsamt.
Klart du inte ska avslöja något ännu. Då spricker "trollet" av solljuset.

Maria sa...

Härligt med en egen jordplätt och så mycket den kan ge.
Jag står också i ett vägskäl, men har lite mammaledighet kvar innan jag behöver bestämma mig vad jag ska satsa på sedan..

Anonym sa...

Nu är du så där "mystisk" igen :=) Och som vanligt blir jag väldigt nyfiken....undrar vad du ska hitta på........men jag hoppas att duär lycklig och att allt går som du tänkt dig! Du har nog rätt ...en del ska man hålla lite hemligt...inte babbla sönder det!!! Men Anna.....du glömmer inte att fota lite ibland....och dela med dig lite då och då....har liksom blivit lte beroende av Anna Stilla fotona :=) Kram

Anonym sa...

Jag glömde ju säga att din bild på ringblomman och de jordiga morötterna är så vacker!!!

Millis sa...

Underbar bild!
Visst är det härligt med en egen liten trädgård!
Hoppas att dina drömmar om framtiden förverkligas.
Kramis

Dubbelörn sa...

Vad sysslar du med i regnblandadesolskenet??!! Har du tid för en fika?

Kramar

Anonym sa...

Hej Stilla!
Mitt maskrosvin är klart, men jag skulle vilja kolla hur starkt det är innan jag provdricker det. Hur gör man det?