onsdag 27 juni 2007

Tankar i regnet



Det regnar i Eskilstuna.

Jag måste säga att det känns relativt skönt för då kan man ligga i soffan, titta på Kopps och äta negerbollar med rom i. Väldigt gott.

Jag har funderat på om jag skulle skriva negerbollar eller chokladbollar. Det är tydligen otillåtet att kalla något för neger men negerbollarna har alltid kallats för det. Det är ju inget nedlåtade eller rasistiskt. I överhuvudtaget tycker jag att det har gått på tok för långt med den antirasistiska propaganda.

För ett tag sedan kom min dotter hem från skolan och var väldigt bekymrad. Hon försökte klämma ut vad som egentligen hände. Hon vred sig på köksstolen och sa att killar i hennes klass var dumma och skrek åt henne: "Gå till din svenska mamma!"

Till saken hör att killarna är mörka allihopa. Jag, trots mina blåa ögon, inte är svensk.

De mörka killarna betraktar nog alla vita som svenskar och är väldigt nedlåtande.

Omvänd rasism som ingen törs reagera på.

För om man gör så stor sak av negerbollar så vet jag inte vad som skulle hända om man började kalla invandare för rasister.


Hellre negerbollar än mesig invandrarpolitik som skapar ännu mer fientlighet bland människor.

5 kommentarer:

Anders/Ysse sa...

Rasism är rasism, lika illa vem som än utövar den.

Negerboll ska jag skriva lite om på min egen blogg.

Mona sa...

Jag tror också jag ska skriva lite om negerbollar. Men det får bli imorgon för nu är jag ganska trött.
Kram

Maria sa...

Det är inte bra med någon rasism. Är man uppvuxen med negerbollar utan "laddning" så är man (jag menar det var nog ingen som reflekterade över det då)...men jag har faktiskt lärt om mig så jag kallar det automatiskt för chokladbollar nuförtiden när jag gör det med barnen. Frågan är om inte Negerbollarna var lite godare än Chokladbollarna, men det är väl åldern kanske?!=)

Millis sa...

Jamen, negerbollar är ju negerbollar, så är det bara, inte menar vi nåt illa med det...och förresten det finns ju vit choklad, får man inte säga det heller då?

Anonym sa...

Åhh, så härligt... Jag vägrar att byta ut ordet negerbollar och jag har faktiskt latinamerikanare i släkten så om de inte tar illa upp så.... Negerbollar är och kommer alltid att vara just negerbollar... Men å andra sidan så har jag aldrig uppträtt främlingsfientligt i något avseende...