Tre veckor har gått och mitt maskrosvin är klart. Underbar gul färg för att inte tala om smaken. Vi har kollar hur starkt det är. Hela 14%!
Maskrosor, vatten, socker och citroner. Det är allt. Det började jäsa av sig själv och bubblade i två veckor. Tydligen kan det gå illa till om man bestämmer sig, som jag, för en spontan jäsning. Jag har gjort det här vinet för skojs skull och jag är himla nöjd med resultatet.
Nu kan jag sitta i hammocken och njuta!
4 kommentarer:
Jag har tidigare år kämpat förtvivlat (lite överdrivet kanske)för att bli av med mina maskrosor, men har i år bestämt mig för att de inte längre är ogräs, utan att de är vackra! Så i år ska jag plocka en del till vin, precis som du (har du exakt recept?) och sen sitta och se ut över de gula ängarna mina gräsmattor kommer att bli och njuta av synen!
Jaha, hur var det nu på fredag... Visst var det väl hemma hos dig, eller hur? ;)
kramar
Jösses redan klart....*hick* det var ju riktigt gott!
Kram
hej! äpplevin är gott särskilt om man glömmer bort det ett par år*
jag som är frömjölsallergisk plockade och nös, tror det var förbjudet på den tiden vilket kanske gav en extra krydda åt produkten.
Skicka en kommentar