fredag 9 februari 2007

Förändringar




Boken frestade vid många tillfällen. Bland annat när olika bokklubbar ville erbjuda mig medlemskapet. "Välj 3 böcker för 9,90 styck!". Och bland böckerna fanns det "Stil" av Camilla Thulin. Jag har bildat mig en uppfattning om henne genom olika intervjuer som jag har läst lite här och där. Det var min uppfattning om henne som gjorde att boken blev så en stor frestelse. Men jag har inte köpt den via någon bokklubb. Trots allt ville jag inte binda mig till att ett antal böcker skulle köpas under mitt första medlemsår. Istället köpte jag boken på www.adlibris.com.
Idag har den kommit. Jag hoppades på fler bilder men den snabba, ivriga läsningen av de första sidorna var lovande. Så snart ska jag hoppa in i mitt vaniljdoftande bad och läsa.
Jag bär gärna boho-stilen. Märkliga kläder som får folk att lyfta på ögonbrynen... Jag märker dock en förändring i luften. Jag vet inte om ni känner likadant. Det är som att känna precis under huden att något är på gång. Jag känner ofta så här inför stora förändringar i mitt liv. Det är en kittlande känsla och när förändringen dröjer alltför länge så börjar känslan bli obehaglig. Men något är på gång just nu iaf. Nämligen... Igår köpte jag högklackade skor. Jag som springer jämt i gummistövlar eller kängor typ Dr. Martens. En gång tittade Fredrik på mina skor och sa "Det var så länge sedan jag såg sådana skor. I skolan hade alla alternativa sådana." Och nu ska jag inleda våren med höga klackar.
Det är kanske längtan efter att känna mig KVINNLIG, inte bara bohemisk och konstnärlig? Nu, när jag har fått kvinnliga former så att säga. Eller är det kanske en form av mognad? Eller så sviker jag mina idealer.

Inga kommentarer: