måndag 22 april 2013

Shoppa online? Inte nu längre.


Precis när showrooming växer sig starkare och starkare så gör jag tvärtom och bestämmer mig för att sluta handla online. Det jag inte kan köpa i en vanlig butik ska jag helt enkelt inte köpa alls. Jag må vara en motvallskärring men det beslutet har jag fattat bara p.g.a ren frustration.

I december köpte jag lite skönhetsprodukter i en nätbutik. Betalade man inom en viss tidsgräns då var köpet helt ränte- och avgiftsfritt. Jag betalade hela summan inom den tidsgränsen men av någon konstig anledning får jag fortfarande fakturor på amorteringar och sådant. Jag mailade och undrade hur det kommer sig men ack, inget svar ännu.

För ett par månader sedan beställde två par skor från en skobutik på nätet. Jag valde det ena paret och returnerade det andra. Jag var i kontakt med butiken ang returen och allt verkade frid och fröjd. Men nu får jag en faktura där jag blir ändå debiterad för bägge paren. Jag har mailat, då har hittat de returnerade skorna och lovar att skicka en ny faktura.

Visst, allt ordnar sig till slut men det kostar mig tid och hälsa. Jag handlar på nätet ty jag saknar tid för att lulla runt i butikerna. Men den tiden som jag sparar på att klickshoppa får jag sedan ägna åt att leta fram kvitton på returer, inbetalningar, åt att skriva mail, be om förklaring och vänta i telefonköer. Dålig affär. Väldigt dålig till och med.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner igen det där och drar mig för att beställa via nätet. Nu har jag ändå gjort ett undantag (trots köpstopp)och beställt ett par skor! Hoppas de passar!

Emileitha/Tarja sa...

Jag beställde just en jacka på nätet, hoppas allt går väl. Det bästa är om man kan hitta allt på en butik o slippa krångla med allt

Maria JAG BLOMMAR sa...

Hitills så har det gått bra med alla mina nätaffärer, peppar peppar...Säljer ju också själv på nätet, så jag vill ju att folk ska handla där.

Anna Stilla sa...

Under de sista åren har jag handlat nästan enbart på nätet eller på secon hand. I många fall har det gått smidigt och bra, men inte alltid och det har gjort mig väldigt frustrerad.

Sedan tror jag att det är en stor skillnad mellan att handla hos stora nätbutiker och att handla till ex hos Maria - Jag blommar. Ungefär som att handla på någon stormarknad och hos en lanthandel. Dig Maria, får dina kunder lära känna genom din blogg, till ex. Är det något man undrar då är det bara att ringa dig. Att ringa en kundtjänst som har sina schablonsvar är inte samma sak. Men det finns undantag även till det. Cyberphoto, där jag köper all min fotoutrustning, har hittills alltid varit väldigt hjälpsamma och svarat fort på mina frågor och där har det aldrig krånglat för mig.


Raija sa...

Du har haft otur med dina inköp. Jag har handlat/handlar en hel del på nätet och det fungerar nästan alltid som det ska. Det är så skönt att sitta i lugn och ro och beställa, så det inte blir ett stressigt impulsköp i en affär.