lördag 18 augusti 2012

Koka saft


Svärfaren min har en kolonilott utanför stan. Det här året har både han och hans fru fått det svårt att sköta om odlingarna så kolonilotten har levt sitt eget liv en aning. Men jag har hittat lite svarta vinbär och jättegoda krusbär.


Jag kokade saft på vinbären. Bärmassan kokade jag tre gånger för att få ut det mesta möjliga av den lilla mängden bär jag hade.


Två liter saft blev det. Mycket jobb och tid för ganska lite dricka kan man tro. Men jag njöt.
Att göra sin egen mat är trots allt väldigt tillfredställande.  

Det jobbigaste i hela processen är städning av köket efteråt.
Det är ganska kladdigt och rödprickigt där just nu. Puh, plikten kallar!

4 kommentarer:

Laila sa...

Att få ta hand om sin skörd tycker jag ändå kan vara rogivande... Å tänk så gott att få njuta senare i höst/vinter!

Raija sa...

Visst är det en skön känsla att själv kunna ta hand om vad naturen skänker och så gott det blir.

Emileitha/Tarja sa...

Är värt mycket, trots städningen.. I år har jag varit väldigt lat ..

Lo sa...

Härligt med egen saft! I vår familj har vi alltid kallat vinbärssaft för "dundersaft". Mormor gör alltid denna saft och morfar sa att den gjorde honom extra stark =) Jag undrar om han inte hade rätt, att det finns lite etra av sol, glädje och antioxidanter i hemmgjord dundersaft ;-)