tisdag 15 januari 2008

Pärlor och skruvmejslar


Foto: Anna Stilla


Jag tog fram min burk med pärlor för att prova på något nytt, pärlstickning. Jag stickar nämligen benvärmare till min dotter och vill överraska henne med det lilla extra. Jag har många pärlor, turkosa, rosa, blåa, av glas och trä. Att öppna burken är som att öppna en skattkista. Jag blir så barnsligt förtjust i mina skatter, pärlor, paljetter, trådrullar och band. Och alla mina garner, och knappar, och saxar, och knappnålar, och pysselböcker.


- Känner du dig inte lycklig när du får se allt detta - frågade jag lite på skoj min väldigt praktiske Magnus.
- O nej - svarade han- men visa mig några skruvmejslar!


Han måste nog känna likadant när han tittar på alla sina verktyg som jag när jag tittar på mina. Jag är dock väldigt noga med att INTE förminska värdet på mina saker bara för att de är så... kvinnliga. När jag hör män som påstår att de sysslar med viktiga saker (som jakt och motorcross) samtidigt som de fnyser åt kvinnor som broderar så blir jag kastreringsbenägen. Jag är medveten om att det finns även kvinnor som jagar och kör motorcross. Det finns även kvinnor som saknar den där pyssliga sidan totalt men jag tror att det är fortfarande så att de flesta män föredrar skruvmejslar före pärlor. Och vice versa.




4 kommentarer:

Mona sa...

Var och en blir klok på sin egen fason, brukar min pappa säga. Huvudsaken man själv vet vad man blir lycklig av och framför allt kan känna denna lycka. Vi behövs allesammans! Tänk så tråkigt det vore om alla gillade samma saker. Så enormt stereotyp världen skulle vara då. Huga!

Jeanette Nord sa...

Hej Anna!
Har inte haft tid att tittat in på ett tag och nu har jag suttit länge, länge och läst och njutit. Så mycket klokskap och tänkvärdheter! Dessutom gillar jag att du byter utseende på bloggen ofta. Det är roligt att inte veta vad som väntar en. Log igenkännande åt dina växelproblem. Jag hade precis samma problem när jag tog körkort och det är ännu värre nu! Sedan jag fick mitt körtkort har jag endast kört automatare så sätter jag mig i en normalväxlad bil idag får jag panikångest! Kan inte för mitt liv växla längre. Men håll ut - en dag bara går det av sig själv! Så var det för mig när jag övningskörde i alla fall.

Ha det gott
Jeanette

PS Jag gillar både pärlor och skruvmejslar... Hm!

Anna Stilla sa...

Det känns så roligt att läsa att andra har haft likadana problem. Jag vill ju inte att Jeanette ska känna panikångest så klart. Däremot ger det mig hopp. Jag bruknar gnälla om en automatväxlad bil men Magnus vägrar. Så länge han mekar med bilen så får jag väl försöka bli vän med växelspaken :)

Tack för Era kommentarer!

Anonym sa...

Oj...jag har ju missat hur mycket som helst här inne...du har varit flitig med dina inlägg!
jag förstår din lycka när du tittar på dina "verktyg"...jag är likadan.....titta in hos mitt så får du möta prinsessor som är skapade av en kvinna...med ett ganska "manligt" verktyg...nämligen motorsåg :)
Kram på dig Anna och lycka till med pärlstickningen...längtar redan efter att få se den!