lördag 20 april 2013

Fort, fort, fort!

Ding!!!! Jag öppnade ögonen och tittade på klockan. Den var 5.40. Skit också! Den borde ha ringt fyrtio minuter tidigare. Eller egentligen dem, för jag har två väckarklockor. Ifall den ena bestämmer sig för att strejka. Men nu var de båda två tysta och jag vaknade för sent. Jag snubblade ur sängen och sprang till badrummet.


Jag hinner till jobbet, bara jag stressar som en tok.  Det blir inget te och ingen lässtund på toaletten. Usch, vad jag avskyr att morgonstressa. Då blir dagen förstörd.


Jag borstade frenetiskt tänderna. Tandkrämen skummade runt munnen.


Jag måste ha glömt att sätta på väckarklockorna. Vilken tur att jag vaknade av mig själv och inte blev väckt av någon på jobbet istället.


Tandkrämen började rinna på hakan. 


Fort på med kläderna. Jag hinner! Jag avskyr att stressa så här...


Ja, jag var ju jättetrött igår. Att jag i överhuvudtaget gick och la mig i sängen och inte föll ihop medvetslös där jag stod berodde mer på instikt än på sunt förnuft.


Jag var så trött igår för att det var... ja, vänta ett ögonblick. Det var ju fredag. Teoretiskt sett borde det vara lördag idag. Och det innebär att jag är ledig ju! Det är därför som väckarklockorna var helt stumma!


Jag stod i hallen, med det ena benet i arbetsbyxorna. Plötsligt kände jag hur allt blev helt stilla. Kära nån, jag är ju ledig, det är helg. Jag ska inte alls till jobbet. Så jag gick och la mig och sov gott ett par timmar till...


2 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Men oj, du måste ha känt en enorm lättnad när du kom på att du ledig.
Ha nu en fin dag o njut av ledigheten.. Bra skrivet om hur bråttom du hade..

Anna Stilla sa...

Det är nästan värt att missta sig på det här sättet för att sedan upptäcka att man hade så fel :)