fredag 18 maj 2012

Naturkatastrof

Jag är rasande! Hämdlysten och allmänt ond idag. För det blir inget maskrosvin i år! Imorse, när jag tittade till det, då mådde vinet väldigt bra. Det började lukta om det och på ytan kunde jag se små luftbubblor. Tydliga tecken på att det jäste. När jag kom från jobbet då väntade en naturkatastrof på mig. De där små svarta djävlar som bor under jorden och som kommer hit på besök ibland! De har luktat sig till mitt vin! Myrorna... De flöt på ytan som ett tjockt, svart lock. Antingen drunknade dem eller söp ihjäl sig. Men det skrämde inte hundratals andra som var på väg mot samma öde. Korkade varelser. Jag funderade på om jag skulle sila vinet, skölja citronskivorna och sätta elstängsel runt kastrullen. Men jag gav upp och hällde ut allt. Bedrövligt. 

Om någon av Er har en tam myrslok till salu då är jag väldigt intresserad.  

4 kommentarer:

Nina sa...

Tyvärr - inga myrslok här - men myror dock så att det räcker till nästa sommar. Synd om vinet ... du kanske skall bita ihop tänderna och prova en gång till. Tusan den som ger sig!

Nina sa...

PS. Såg att du läser Coelho. Har du bladrat genom Alkemisten? Om inte - gör det! En bok som definitivt ger perspektiv till maskrosvin -katastrofen ;O)

Anna Stilla sa...

Nina, jag har läst Alkemisten, en av de bästa böckerna tycker jag. Tack för påminnelsen, ibland blir man lite vardagsblind.

Om du inte har läst "Veronika bestämmer sig för att dö" så gör det. Det här är en bok om livsglädje, mycket tänkvärd.

Raija sa...

Så tråkigt att det inte blir något maskrosvin. Men du kan väl sätta en sats igen, för maskrosor finns det gott om :-).

Myrorna lärde jag mig utrota med salt, när jag bodde i markplan och även här i huset. Fick tipset av en vän och det fungerar. Strö ut tjockt med salt i springor där myrorna kommer in och låt bli att dammsuga där i en månad. Döda alla som råkar komma förbi. De gillar inte saltet och slutar komma väldigt fort.