måndag 23 april 2012

Jag har syndat


Och det är ingen liten synd jag pratar om. Det är en bautastor synd. Det är bara otrohet som är större. Det har gått så långt att jag börjar få dåligt samvete för mitt omoraliska leverne. Hela den långa vintern samt en bra bit på våren har jag, hujedamej, åkt buss till jobbet. Ibland har jag varit wild and crazy (men mest lat och bekväm) och tagit bilen. Först var det alldeles för mycket snö för att cykla. När snön förvandlades till isiga skåror så var det alldeles för mycket is så klart. När isen smälte och försvann då upptäckte jag att det låg alldeles för mycket grus på vägarna. Att cykla i det lösa gruset är ju tusen gånger värre än att cykla i modd. Kommunen sopade bort allt grus sedan lång tid tillbaka men jag fortsätter med att ta mig till jobbet på latmansvis. För att mina cykeldäck är så slitna att jag riskerar att få punka när som helst. Att få punka på vägen till jobbet är lite av ett mardrömsscenario för mig så nej tack.

Men idag har jag varit alldeles duktig, hurtig, miljövänlig och bäst på alla sätt. Jag har tagit mig till jobbet på mina egna ben. Imorse såg jag nämligen en igelkott men den försvann fort och jag hann inte ta kort på den. Då kom jag på en helt galen idé att om jag GÅR till jobbet då kanske ser jag fler igelkottar. Så jag gick. Jag såg en hare, en sovande fasantupp, ett helt gäng daggmaskar och trädgårdssnäckor samt en kaja men inga igelkottar. Det tog exakt en timme från att jag låste hemmet till att jag stämplade in på jobbet. Nio timmar senare traskade jag samma väg tillbaka.
  

Här gick jag klockan sex imorse. Fuktigt och disigt. Tyst och alldeles underbart.


Samma väg nio timmar senare. Solen tittade genom molnen, asfalten var torr och jag flåsade.
Men ack, vad gör lite flås när man är så himla duktig?

4 kommentarer:

cruella sa...

Vad fint! Är det oftast lite trafik? Jag älskar landsvägspromenad, men inte om man känner sig trängd...

Anonym sa...

Nja, när det gäller dina tankar om synd så tycker jag du överdriver. Och att gå en timme till jobbet enkel väg det tycker jag nog är en botgöring som heter duga!

Anna Stilla sa...

På min långa väg till jobbet här jag sträckor utan någon trafik alls och sträckor med väldigt mycket trafik, tyvärr.

Tack Fru Hansson!

Anonym sa...

Rackarns vilka snygga ben du fick.

Make love not war.