måndag 24 oktober 2011

Intervjun


Jag tycker att jag vill träna. Dessvärre är jag för trött för att göra det oftare än jag egentligen gör. Tycker jag också. Och jag är trött för att jag vaknar tidigt och jobbar på ett lager. Det innebär att jag lyfter många kilo, rör jämt på benen och vrider kroppen åt alla möjliga håll hela tiden. Då har man rätt att vara lite vissen. Dessutom cyklar jag varje dag i ca 40 minuter, till och från jobbet. Motvind och uppförsbackar är mina eviga följeslagare.  

I Friskis&Svettis egna tidning Friskispressen läste jag en intervju med en ung kvinna som tränar dagligen. Och så jobbar hon på samma arbetsplats som jag. Attans. Visserligen är hon ung och jag börjar bli skröplig men jag har sett äldre kvinnor träna, ge järnet på jympan och lyfta tunga vikter på gymmet utan att blinka. På Dans Fuego möter jag ibland en äldre dam som ger 100% och dessutom gör hon det otroligt vackert. Jag frågade henne om hon var dansare. För så vackert kan ingen vanlig stelpinne röra sig. Men icke, hon bara jympar regelbundet. Ålder är inget hinder. Inte arbete på lager heller. Tydligen. För tjejen i intervjun bevisar ju att det går att jobba på HM och orka träna. Jag kanske borde flytta närmare Friskis? Hm... 

Min trötthet är dock ingen undanflykt. Det är inte något jag hittar på för att slippa träna. Jag blir verkligen frustrerad när jag inte orkar ta mig till mina planerade pass. Kanske är jag trött för att jag lägger mig sent. Eller för att jag hoppar över frukosten. Eller för att jag har massor, och då menar jag massor, med olika uppgifter som jag borde ta itu med men som jag skjuter upp i all oändlighet. Jag är prokrastinering förkroppsligad. Allt som jag skjuter upp ligger någonstans i mitt undermedvetna och ger mig mentala skavsår. Det är saker som jag skulle kunna åtgärda lätt och snabbt om jag inte vore så lat och flyktig som jag är. 

3 kommentarer:

Libe sa...

Fast .. jag tycker att det låter som du tränar hela dagen :) När kraften kommer tillbaka så tränar du på F&S igen , men det viktigaste är att vara snäll mot sig själv. Kram :)

Maria sa...

Bara det att du cyklar till och från jobbet och all rörelse på ditt jobb är nog träning så det räcker om du inte orkar mera. Om man inte har ork så ska man nog lyssna på det också.

Jag har börjat på yoga en gång i veckan och så här på hösten sår promenerar jag max 2 ggr i veckan. Mer hinner och vill jag inte. Är så mycket annat jag vill och mörka kvällar lockar inte till promenader (det gör däremot ljusa vårkvällar).
När du får oek såsmåningom så kan du träna mera om du vill.

Anna sa...

Det låter som om du får fullt tillräckligt med vardagsträning.
Det gäller bara att lyfta "rätt" så du inte skadar ryggen.

Men, snälla, hoppa inte över frukosten! Den lägger ju grunden för hela dagen. Det du får i dig då ligger som bas för din förbränning hela resten av dagen.

Jag förstår att alla inte kan äta på morgonen eller inte hinner.

Men något går alltid! Dedt är extra viktigt att få sig protein.

Själv äter jag följande som jag står mig utmärkt på: en tallrik havre/quinoa-gröt med bär (frysta som jag tinar över natten), lite valnötter (=protein) och mjölk, en smörgås med kokt ägg (=protein) samt kaffe eller te.

Ta hand om dig!