måndag 30 maj 2011

Utan någon guide alls


Jag tillhör den skaran människor som kan gott och väl gå vilse i sitt eget hem.
Så när jag ska cykla då väljer jag de rakaste, enklaste vägarna. Men det betyder inte att dessa är på något sätt de vackraste, roligaste eller ens kortaste. Snarare tvärtom och min cykelväg till jobbet är inget undantag. En jobbarkompis tipsade mig om en ny väg. Du svänger höger, sedan vänster, sedan cyklar du där och så är du framme. Det låter så enkelt men jag behöver en guide för att ta rätt höger, sedan rätt vänster och allt det där. Annars hamnar jag i Södertälje Syd.
Där brukar jag hamna när jag är vilse.

Men idag har jag samlat mod och tagit den nya vägen. Utan någon guide, karta eller GPS. Jag har kommit hem en halvtimme senare än jag brukar men det beror inte på att jag har cyklat vilse. Den nya vägen är så fin att jag har stannat var femte meter och beundrat den.




5 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig cykelväg!
Det är tråkigt att alltid ta samma väg...inte fel att köra/gå vilse ibland. Då upptäcker man nya saker !

C

Anna Stilla sa...

Näää, mig får man antagligen hämta på stationen. Då är jag nog i upplösningstillstånd. Magnus sa att jag borde ha ett halsband med min adress på. Så att de som hittar mig kan se till att jag kommer hem :)))

Raija sa...

Vilken fin cykelväg du hittat och jag förstår att du njuter av den fina naturen.

Laila sa...

Vilken underbar väg hem du har hittat! Då måste den får ta lite tid. :-)

Erik "Semlan" sa...

Är det ett hus med eternitplattor på första fotot?! Det finns nästan inga sådana hus kvar... det materialet har helt tappat sin fornstora glans. Lite tråkigt kan jag tycka.
Att kunna passera en fin runsten är fint, småkulturellt tycker jag. :-) Den där "nya vägen" hem får du lära dig, den verkar ju jättefin.