fredag 23 juli 2010

Levande rum




Det finns rum att visa för andra. Och det finns rum att leva i. Rum för själen, rum som vittnar om vänskap. Om kärleken till livet, enkelheten och nuet. När man kliver in i sådana rum då är det som att själen hittar sin plats i kaoset som mode, design och trender skapar hela tiden. Man vill slå sig ner i den gamla, omoderna soffan och insupa stämningen. Eller sätta sig i den slitna fåtöljen och läsa. Eller slå på den klumpiga tv-apparaten och titta på något lågmält program. Det är nästan som att man blir besviken om programmet är i färg och inte i svartvitt. Det är sådana rum som jag älskar. Designade och prydliga hem är också vackra men mest på bild och mest i besökarnas ögon. Men de är som döda ting, stela och stumma. Levande rum skapas av livet och livet är inte en utställning. Och kommer aldrig att bli det.

5 kommentarer:

Gunilla Wahlsten Design sa...

Vad roligt att vi är fler som tycker om vänliga, välkomnande rum och hem där det syns att människor bor och har lov att finnas till. Där allt inte behöver matcha. Där det är OK att ha en prydnadssak från farmor, en tavla från mormor, småsaker som bekantas barn har gjort - allt bara för att man tycker om människorna och det dom har haft, utan att det matchar. Jag blir inspirerad att ta fram en virkad duk ur gömmorna:-)

EvaP sa...

Mina rum känns tomma och innehållslösa på ett negativt sätt när jag ser de här bilderna.

Toril sa...

Håller med..önskar att jag kunde få till ett sånt hem..som både är för ögat å själen på nåt vis...kram

Mona sa...

Det ena behöver väl inte nödvändigtvis utesluta det andra?

Unknown sa...

Bra beskrivning.... Men jag gillar också det hårda tuffa stilrena men blandar man med det man haver själv så skulle jag trivas alldeles utmärkt!!!